|

Ayvalık'ta tekne battı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde deniz patlıcanı avcılığı için denize açılan balıkçı teknesi fırtına nedeniyle alabora olup battı. Mert Boysener Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılırken, Volkan Çanakçı, Mustafa Fırat Göral, Hayri Kar ve Kerem İncedayı kayboldu.

Yeni Şafak
04:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:28 - 27/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dalgıçlar, batan teknenin yerini tespit edebilmek için dalış yapıyor.
Dalgıçlar, batan teknenin yerini tespit edebilmek için dalış yapıyor.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde denize açılan balıkçı teknesinin fırtına nedeniyle batması sonucu 4 kişi kayboldu. Deniz patlıcanı avcılığı yapmak için önceki gece saat 01.30 sıralarında 5 balıkçıyla denize açılan “Belinay” isimli tekne fırtına nedeniyle alabora oldu. Tekne sahibi Volkan Çanakçı, Mustafa Fırat Göral, Hayri Kar ve Kerem İncedayı ise kaybolurken, Mert Boysener ise Ege Denizi’nde devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekibince kurtarıldı.

SEN GİT YARDIM GETİR

Sahilden 0,6 mil açıkta denizde bitkin vaziyette bulunan Boysener’e ilk müdahalesi ambulansta yapıldı. Durumu iyi olan Boyuner, bilgisine başvurulmak üzere Dikili’de karakola götürüldü. Boysener, “Tekne alabora olunca hepimiz suya atladık. Bir süre birlikte yüzdükten sonra arkadaşlarım ‘Sen daha iyi yüzüyorsun, git bize yardım getir’ dedi. Ben de karaya doğru yüzmeye başladım” dedi.

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Kayıp balıkçılar için Sahil Güvenlik ekipleri, 3 botla denizden, uçak ve helikopterle havadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Sahil Güvenlik dalgıçları batan teknenin yerini tespit etmek amacıyla dalış yapıyor. Ancak, yapılan tüm aramalara rağmen tekneye de balıkçılara da ulaşılamadı. Balıkçıların ailelerinin Dikili Liman’ındaki meraklı bekleyişi sürüyor.

#Mustafa Fırat Göral
#Hayri Kar
#​Balıkesir
6 yıl önce