|

Parti içi muhalefet bu fotoğrafı beğenmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti ile başlattığı ve Saadet Partisi ile genişletmeye çalıştığı ittifak girişimi parti içinde rahatsızlık yarattı. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ittifak görüşmelerini tasvip etmeyen muhalif kanat, CHP’nin sağ tandanslı partilerle oy arayışında olmasının doğru olmadığını söylüyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 28/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:28 - 28/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu’nun, Karamollaoğlu ile temasına parti tabanının soğuk baktığı öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’nun, Karamollaoğlu ile temasına parti tabanının soğuk baktığı öğrenildi.

AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifak kararının ardından planları suya düşen muhalefet cephesi 31 Mart için arayışlarına devam ediyor. Millet İttifakı cephesinin başını çeken CHP’de, parti içinde gerginlik yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı kurmayları da ittifak arayışlarına tepkili.

SAĞ TANDANSLI SİYASET ETKİ ETMİYOR

CHP’nin önceki gün yapılan MYK’sında da Kılıçdaroğlu’na karşı eleştiriler yükseldi. CHP’nin yerel seçimlerde ittİfak adı altında başka partilerle görüşmesinin doğru olmadığı vurgulandı. Kılıçdaroğlu’na MYK’sının dışında muhalefet kanadından da tepkiler geliyor. CHP’nin sağ tandanslı partilerle oy arayışında olmasının doğru olmadığını söyleyen muhalefet cephesi, sağ söylemin CHP tabanında etkili olmadığını belirtiyor.

TABAN İTTİFAKA SOĞUK

Kılıçdaroğlu’nun sağ partilerle görüşmesinin yine mağlubiyet yaşanmasına sebep olacağını belirten muhalefet, 31 Mart’ta bir araya gelinmesi planlanan partilerle, ideolojik birlikteliği oluşturmanın mümkün olmayacağını ifade ediyor. Oluşturulması planlanan ittifakın ilkelerinin net olmayacağını bu nedenle CHP tabanının ittifaka soğuk baktığını dile getiriliyor.

24 HAZİRAN’IN ANALİZİ YAPILMADAN…..

Öte yandan 24 Haziran seçimlerinin siyasal ve sosyolojik analizini yapmadan yerel seçimlerde doğru formül oluşturulamayacağı vurgulanıyor. 24 Haziran’dan sonra değişim isteği dikkate alınması halinde yerel seçimlerde başarılı olunacağına dikkat çekiliyor.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Temel Karamollaoğlu
5 yıl önce