|

Öz’ü de aramış

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli köstebek Metin Topuz’un FETÖ’cü polis müdürlerinden sonra firari savcı Zekeriya Öz'ün adliyedeki makam telefonunu ve oğlunu da aradığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
09:09 - 28/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:14 - 28/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Metin Topuz’un aramaları tespit edildi.
Metin Topuz’un aramaları tespit edildi.
Darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz ile MİT TIR’larının durdurulması talimanı veren
imamlarının ardından 17 Aralık kumpasını kuran polis müdürleri ile telefon trafiği ortaya çıkan Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun yargı bağlantısı da deşifre oldu. FETÖ’cülerle irtibat kuran Başkonsolosluk’ta görevli
Metin Topuz
’un, 17-25 Aralık öncesi firari savcı Zekeriya Öz’ün odasında kurulu Başsavcılık adına kayıtlı telefonu ve Zekeriya Öz’ün oğlunu aradığı da tespit edildi.
29 DAKİKA
GÖRÜŞTÜLER
Topuz’un ‘Murat Adanur’ adı altında ABD Başkonsolosluğu’na bağlı telefon hattı kullanıldığı belirlendi. Bu numaranın 2012-2014 yılında iletişime geçtiği kişiler savcılık tarafından mercek altına alındı. Numaranın, 17-25 Aralık darbe girişimi öncesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı adına kayıtlı bir telefon ile yoğun irtibatı tespit edildi. Başsavcılığa kayıtlı telefon hattının firari savcı
Zekeriya Öz
’ün odasındaki telefon olduğu belirlendi. Topuz'un, Öz’ün kullandığı telefon hattıyla 23 Eylül 2013 ve 4 Ekim 2013 tarihleri arasında yaklaşık 29 dakika konuşma gerçekleştirdiği ortaya çıkarıldı.
8 GÜN SONRA
YURT DIŞINA ÇIKTI

Topuz'un Öz’ün oğlu Talha Öz'le görüşmesi tespit edildi. Topuz'un Talha Öz'le 8 Ekim 2013’de konuştuğu ve oğul Öz'ün bu görüşmeden 8 gün sonra yurt dışına çıktığı belirlendi.



#Zekeriya Öz
#FETÖ
#MİT
7 yıl önce