|

Omuz omuza verelim

Sudan'da mevkidaşı Ahmed Bilal Osman ile görüşen Bakan Süleyman Soylu, "Maalesef bugün dünyada kurulan oyunu kabul etmek mümkün değildir. Eğer biz daha fazla birlik içerisinde olmaz, omuz omuza, sırt sırta bir mücadele içerisinde olmazsak, bugünkü dünya düzeni, bugünü de bize arattırır hale gelir" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 02:39 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Soylu, Sudan'ın başkenti Hartum'da Osmanlı Paşaları Mezarlığı'nı ziyaret etti.
İçişleri Bakanı Soylu, Sudan'ın başkenti Hartum'da Osmanlı Paşaları Mezarlığı'nı ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Sudan'da, mevkidaşı Ahmed Bilal Osman'la görüştü. Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sudan halkına selamını ilettiğini belirterek, "Bizler çok köklü bir kardeşliğe sahibiz. Bu kardeşliğe bize bağışlayan Cenab-ı Allah'tır" dedi. Osman da Soylu’yu ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sudan ile Türkiye arasındaki iş birliğinin devamını temenni etti.

TARİH BİZE SORUMULUK VERİYOR

Bakan Soylu, "Eğer sadece bugünü yaşadığımızı düşünürsek yanılırız. Maalesef bugün dünyada kurulan oyunu kabul etmek mümkün değildir. Tarih bize bugün başka bir sorumluluk veriyor. Eğer bugün biz daha fazla birlik içerisinde olmaz, daha fazla birbirimizle iyi anlaşma zeminleri oluşturmaz, omuz omuza, sırt sırta bir mücadele içerisinde olmazsak, maalesef bugünkü dünya düzeni, bugünü de bize arattırır bir hale gelir."

  • Osmanlı paşalarına vefa ziyareti
  • İçişleri Bakanı Soylu, Sudan'ın başkenti Hartum'da Osmanlı Paşaları Mezarlığı'nı ziyaret etti. Hartum Büyük Camisi'ni gezen ve Sudanlılarla sohbet eden Soylu, ardından Yunus Emre Enstitüsü'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
#Süleyman Soylu
#Ahmed Bilal Osman
#Sudan
5 yıl önce