EDISYON:

Öğrencilere ‘bilinçli tüketim’ müzikali

Merve Safa Akıntürk
04:0012/08/2023, Cumartesi
G: 12/08/2023, Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Gençlerin bilinçli tüketici olması için yeni eğitim ve öğretim yılında okullarda ‘Bilinçli Tüketici, Güvenli Alışveriş’ adlı müzikal oyun sahnelenecek.

Proje, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilecek. ‘Bilinçli tüketici istikrarlı ekonominin temelidir’ sloganıyla hazırlanacak müzikalin yanı sıra resim yarışmaları da düzenlenecek. Yürütülecek faaliyetler kapsamında öğrencilerin tüketici, üretici ve satıcı kavramlarını öğrenmeleri sağlanacak. Bilinçli tüketicinin özelliklerinden bahsedilecek. Müzikal ve sergilerde Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığının görevleri ve sorumlulukları etkili bir şekilde anlatılacak. Müzikal oyunda şu konular üzerinde durulacak: Alışveriş yaparken aile bütçesi esas alınmalı. Alışverişe gitmeden önce bir ihtiyaç listesi hazırlanmalı. Reklamların etkisinde kalınmamalı. Alınan malların fiş ve faturası mutlaka istenmeli. Ürünlerin üretim tarihi ile son kullanma tarihine dikkat edilmeli. Güvenilir internet siteleri tercih edilmeli.


#Eğitim
#öğrenci
#bilinçli tüketim

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.