|

Muhalefetin 'ifade özgürlüğü' riyakarlığı: Türkiye'de savundukları 'sticker' provokasyonunun icazet aldıkları ABD'deki karşılığı tutuklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan çıkartmaların, marketlerin raflarında yer alan ürünlerin üzerine yapıştırılarak provokasyona alet edildiği ortaya çıkmıştı. Çıkartmaları tasarlayanın Mahir Akkoyun olduğu belirlenmiş ve geride kalan gün gözaltına alınmıştı. Provokatör, ifadesinin alınması sonrasında serbest bırakılırken muhalefet partilerinin temsilcileri ise bu olaydan siyaset devşirmeye kalkıştı. Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Akkoyun'a sahip çıkarak 'geçmiş olsun' dedi. İfade özgürlüğü naraları atan muhalefet kanadının, geçtiğimiz aylarda icazet almak için ayağına kadar gittiği ABD'de de ise benzer bir olay yaşanmıştı. Geride kalan yıl ABD Başkanı Biden'ın "I did that" (Ben yaptım) stickerlar'ı çeşitli akaryakıt istasyonlarına yapıştırılmıştı. Eylemi gerçekleştiren şahıslar, özel mülke zarar vermek ve kamu düzenini bozmak suçlarından tutuklanmıştı. Yaşananlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'diktatör' olarak niteleyen muhalefetin iki yüzlü tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

19:17 - 8/04/2023 Cumartesi
Güncelleme: 20:43 - 8/04/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Mahir Akkoyun, tasarladığı çıkartmalar ile Erdoğan ve Bahçeli'yi hedef aldı.
Mahir Akkoyun, tasarladığı çıkartmalar ile Erdoğan ve Bahçeli'yi hedef aldı.

Türkiye, seçim sath- mailine girdi. 14 Mayıs'ta tüm Türkiye cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. Cumhur İttifakı aday olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa ise Kılıçdaroğlu'nu gösterdi.

Seçimlere sayılı günler kala, muhalefet kanadı kara propagandayla algı operasyonlarına başladı. Buna son örnek market raflarına, "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" ibaresiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının olduğu etiketler yapıştırılması oldu.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmada sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayınlanan çıkartmaların "mahirgra" rumuzlu Twitter hesabının sahibi tarafından dolaşıma sokulduğu tespit edildi.

Provokasyona imzasını atan zanlı gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Etiketleri tasarlayan ve provokasyonları sosyal medyadan körükleyen Mahir Akkoyun isimli zanlı, geride kalan gün gözaltına alındı ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Akkoyun'un ifadesinde,
"Grafik tasarımcısıyım. Twitter hesabımda siyasi gündem olan etiketleri tasarladım. Hesabımda sadece etiketlerin dökümünü tasarladım. Marketlerdeki ürünlere yapıştıran ben değilim ve kimin yapıştırdığı hakkında da bir bilgim yok. Bu tasarımları siyasi gündeme ilişkin düşüncelerimi beyan etmek amacıyla paylaştım. Herhangi bir hakaret etme kastım yoktur. Hazırladığım görselleri kullanmak için pek çok kişi mesaj gönderdi. Mesajlara tek tek cevap vermek zaman aldığından hesabımdan genel bir açıklama yaptım. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Yakalama kararı hukuka aykırı. İşleme itiraz etmekteyim"
dediği öğrenildi.

Devlete 'katil' dedi, terör örgütü YPG'yi akladı

Akkoyun'un daha önceki paylaşımlarında devlete katil dediği ve terör örgütü YPG'yi Kürt grup olarak nitelediği ortaya çıktı.

Akkoyun'un provokasyonları sonrası gözaltına alınması ise muhalefet kanadında rahatsızlığa neden oldu. Provokasyonu 'ifade özgürlüğü' diyerek yumuşatmaya çalışan muhalefet kanadı olaydan siyaset devşirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, serbest bırakılan Mahir Akkoyun’u arayarak 'geçmiş olsun' dedi.

'Özgürlükler Ülkesi' ABD'de benzer provokasyona hapis cezası verilmişti

Oysa ki, 'Özgürlükler Ülkesi' olarak lanse edilen ABD'de de geçtiğimiz aylarda benzer bir provokasyon yaşanmış; ABD Başkanı Joe Biden, Meclis Başkanı Nancy Pelosi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harrisʼi hedef gösteren zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İngiltere merkezli The Independent gazetesinde yer alan habere göre; zanlı, özel mülke zarar vermek ve kamu düzenini bozmaktan suçlu bulunmuştu.

Yaşananlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'diktatör' olarak niteleyen muhalefetin ikiyüzlü tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi.



#Mahir Akkoyun
#CHP
#ABD
#Sticker
1 yıl önce