EDISYON:

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Tehdit politikasından vazgeçmeli

10:544/09/2020, الجمعة
G: 4/09/2020, الجمعة
DHA
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz gerilimi her geçen gün tırmanırken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten küstah bir açıklama geldi. Miçotakis, "Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün Türkiye ve Yunanistan'ın çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşme yapma kararı aldığını açıklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı ise bu çağrıdan memnuniyet duyulduğunu ve diyaloğa hazırız mesajı vermişti. Ancak Yunanistan'dan Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıracak bir açıklama geldi.

Atina NATO'yu onaylamıyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten küstah bir açıklamada bulunarak "Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli" ifadelerini kullandı. Daha önce Yunan basınında çıkan haberlere göre; NATO'nun çağrısına Atina'nın onaylamadığı iddia edilmişti.




#Doğu Akdeniz
#Kiryakos Miçotakis
#yunanistan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.