EDISYON:

MHP kongresi 10 Temmuz'da

Yeni Şafak
10:5619/06/2016, Pazar
G: 19/06/2016, Pazar
AA
IHA

MHP'deki kurultayda tüzüğün 13 maddesi değiştirildi. Yapılan bu değişikliklerle partideki muhalif adayların önü açılırken, Olağanüstü Kongre'nin 10 Temmuz'da Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacağı açıklandı.

MHP'de Çağrı Heyetinin topladığı ve Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirilen 6. Olağanüstü Kongresinde komisyona sevk edilen tüzük değişikliği önergelerinin tümü oybirliğiyle kabul edildi.



Divan Başkanı Musavvat Dervişoğlu, 10 Temmuz'da Ankara Arena Spor Salonu'nda seçimli kongre için toplanılması, çoğunluğun sağlanamaması halinde aynı gündemle 17 Temmuz'da Anadolu Otel'de bir araya gelinmesi konusundaki önergeyi oylamaya sundu.



Önerge oy birliğiyle kabul edildi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 6. Olağanüstü Büyük Konrenin 10 Temmuz'da Ankara Arena Spor Salonu'nda toplanacağını açıklamıştı.



Edinilen bilgiye göre, Divan Başkanı Musavvat Dervişoğlu, bu hafta içinde genel merkez yetkilileriyle görüşerek 10 Temmuz'daki kurultayın birlikte yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunacak.



Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen kongrede, Çağrı Heyeti'nce yapılan açıklamada, noter onaylı 752 delegenin hazirun listesine imza attığı belirtildi. MHP'de kayıtlı bin 187 delegenin salt çoğunluğu olan 594 sayısı aşıldığı için kongre başladı.



Kongrenin açılış konuşmasını Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurultay Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır yaptı.



Toplantı yeter sayısına ulaşılmasıyla kurultayın açılışının yapılmasında bir engel kalmadığını belirten Sağır, mahkeme kararı doğrultusunda toplanan kurultayın tamamen yasal olduğunu belirtti.







Yaklaşık 7 aylık bir sürenin ardından kurultayın toplanabildiğine işaret eden Sağır, "Türk milletinin beklentilerini yerine getirirken adaletten sapmayacağız. Bugün bu salondan çıkacak karar her ne olursa olsun saygı duyulmak ve kabul edilmek zorundadır. Başta MHP Genel Merkezi olmak üzere herkes bütün kamuoyu konuya bu hassasiyetle yaklaşmalıdır. Zira kurultayımızın meşruiyeti, bağımsız Türk mahkemeleri tarafından tescil edilmiş ve onaylanmıştır." dedi.



"Kaybedecek bir saniyemiz bile yok"


Kurultay kararlarının tamamen yasal olacağının altını çizen Sağır, "Çağrı Heyeti olarak görevimizin başındayız. Sözün özü, bu görev Türk milleti tarafından bizlere tevdi edilmiştir. Gönülleri yapmak, cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in işaret ettiği yeniden gönül seferberliğini başlatmak için kaybedecek bir saniyemiz dahi yoktur. Biz ülkücü iradenin vereceği karar her ne olursa olsun bu karara sonuna kadar bağlı ve saygılıyız." ifadelerini kullandı.



Öte yandan Lütfü Türkkan, Durmuş Yılmaz, Özcan Yeniçeri gibi bazı eski ve yeni milletvekillerinin de kurultay salonunda olduğu görüldü.





İlk Özdağ geldi


Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve Koray Aydın, 10.10 sıralarında salona girdi.



Sıra kavgası


Kurultayın yapılacağı otele gelen araçlar, polis ekipleri tarafından tek tek arandı, partililerin üstleri aranarak kongre alanına alındı. Akreditelerini almak için sıraya giren delegeler, uzun süre bekletilmelerine tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından delegeler salona giriş yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'ın salona girişi sırasında yanında bulunan partililer üstlerini aratmak istemedi. Bunun üzerine polis ile partililer arasında arbede yaşandı. Çoğu partili yaşanan bu tartışma üzerine kongre alanına aranmadan geçti.





Akşener'in girişi sırasında gerginlik


Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı bugün Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşiyor. MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salona giriş yaptı.



MHP Genel Başkan Adayı Akşener, "Başbakan Meral" sloganları eşliğinde salona girdi. Akşener'in salona girmesin ardından görüntü almak isteyen basın mensupları ile Akşener'in korumaları arasında tartışma çıktı. Basın mensuplarının görüntü almasını engelleyen korumalar ile gazeteciler arasında yaşanan tartışma, Akşener'in araya girmesiyle son buldu. Genel Başkan Adayları Özdağ ile Akşener uzun süre sohbet etti.





#MHP
#Kongre
#Kurultay

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.