|

MHP Genel Başkanlığı'na resmen aday

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)'nin 4 Kasım'da düzenleyeceği 10. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa eski Ülkü Ocakları Başkanı Müsavat Dervişoğlu da aday oldu.

Cihan
00:00 - 21/09/2012 Cuma
Güncelleme: 12:42 - 21/09/2012 Cuma
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanlığı'na resmen aday
MHP Genel Başkanlığı'na resmen aday

Dervişoğlu, MHP'yi yeniden coşku ve heyecan dolu bir iktidar hedefli parti haline getirmek istediğini söyledi. Dervişoğlu ayrıca sadece MHP genel başkanlığına değil aynı zamanda Başbakanlığa da aday olduğunu açıkladı.

MHP'nin yaklaşan 10. Olağan Genel Kurulu'na az bir süre kala genel başkan adayları da yavaş yavaş adaylıklarını açıklamaya devam ediyor. Eski bakanlardan Koray Aydın'ın ardından genel başkanlığa adaylığını eski Ülkü Ocakları Başkanı Dervişoğlu da Genel Merkez'de düzenlediği bir basın toplantısında adaylığını resmen açıkladı.

Dervişoğlu, MHP'nin sosyal gerçeklikten uzak görüntüsünü silerek MHP'yi yeniden coşku ve heyecan dolu, iktidar hedefi olan bir parti haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Milliyetçi Hareket'in sorunları çözebilecek bir kadro ve başbakan ile kürsüde mücadele edebilecek bir lider portresi aradığının altını çizen Dervişoğlu, 'Yenilgileri hazmetmek Türk milliyetçilerinin karakteri ve kaderi olamaz. Buna inandığım ve dava arkadaşlarımın zafere susamışlığına şahit olduğum için buradayım. Mensubu bulunmakla şeref duyduğumuz hareketimizi hak ettiği siyasi zaferlere taşımak için genel başkanlığa talibim. Allah'ın izniyle de sonuca götürmek ve bana güvenenleri mahcup etmemek için üzerime düşen ağır sorumluluğu yerine getireceğime inanıyorum. Türk milleti de destek verirse sadece MHP Genel Başkanlığı'na değil, Başbakanlığa da adayım.' diye konuştu.

12 yıl önce