|

MGK’dan Münbiç resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu’ndan PKK işgali altındaki Münbiç konusunda sert mesaj çıktı: Teröristler bölgeden uzaklaştırılmazsa Türkiye inisiyatif kullanmaktan çekinmeyecektir. 4 saat 20 dakika süren toplantı sonrasında ‘Türkiye’nin Fırat’ın doğundaki teröristler konusunda da aynı kararlılık içinde olduğu’ belirtildi. PKK/PYD, DEAŞ ve FETÖ için ‘proje terör örgütleri’ ifadelerine yer verilen MGK bildirisinde Bağdat’a şu çağrı yapıldı: Sincar ve Kandil’e yerleşen terör örgütünün faaliyetleri Irak tarafından engellenmeli. Aksi takdirde Türkiye engelleyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:35 - 29/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
MGK toplandı: Münbiç’teki teröristler bölgeden uzaklaştırılmazsa Türkiye insiyatif kullanmaktan çekinmeyecek
MGK toplandı: Münbiç’teki teröristler bölgeden uzaklaştırılmazsa Türkiye insiyatif kullanmaktan çekinmeyecek

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantı 4 saat 20 dakika sürdü. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra MGK üyesi bakanlar, askeri ve sivil güvenlik bürokrasisi katıldı. Toplantının öncelikli gündemi yurt içi ve yurt dışında yütülen operasyonlar oldu. Tel Rıfat, Sincar ve Münbiç'in terörden temizlenmesine ilişkin temaslar ve hazırlıklar ele alındı. Ege ve Doğu Akdeniz’deti Rum-Yunan tahriki da masaya yatırıldı. Toplantının ardından yayınlanan bildiride net mesajlar verildi. PKK/PYD, DEAŞ ve FETÖ için ‘proje terör örgütü’ ifadelerine yer verilen bildiride satır başları ile şunlar kaydedildi:

PKK/PYD, DEAŞ VE FETÖ’YE: PROJE TERÖR ÖRGÜTLERİ

PKK/PYD-YPG, DEAŞ, FETÖ/PDY gibi proje terör örgütlerinin eylemleri başta olmak üzere, milli güvenliğimizi hedef alan her türlü tehdide karşı kararlılıkla sürdürülen mücadele kapsamlı şekilde değerlendirilmiştir. terör örgütünün, yeniden ülke içinde eylemlere yönelme ihtimaline karşı gerekli tüm tedbirlerin titizlikle uygulanması hususundaki kararlılık teyit edildi.

SURİYE’YE DÖNENLERİN GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Türkiye’de misafir edilen yüz binlerce Suriyelinin geri döndükleri yerlerde güven ve huzur içinde yaşayabilmeleri için gereken tedbirlerin hayata geçirilmesi konusundaki çalışmaların değerlendirildi.

MÜNBİÇ BOŞALTILMAZSA İNİSİYATİF KULLANIRIZ

Münbiç’teki teröristlerin bir an önce bölgeden uzaklaştırılması gerektiği, aksi takdirde Türkiye’nin, diğer bölgelerde olduğu gibi burada da bizzat insiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği belirtilmiştir.

FIRAT’IN DOĞUSU VURGUSU İÇİN DE KARARLIYIZ

Türkiye Fırat’ın doğusundaki Suriye topraklarında yuvalanan teröristlerle ilgili de aynı kararlılık içindedir.

SİNCAR VE KANDİL’E HAREKAT MESAJI

Suriye’nin yanı sıra, Sincar ve Kandil başta olmak üzere, Irak’ın çeşitli yerlerinde de ülkemize saldırmak üzere yerleşen bölücü terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerinin, öncelikle Irak Devleti tarafından önlenmesinin beklendiği, bunun mümkün olmaması halinde ise bizzat Türkiye tarafından engelleneceği ifade edilmiştir.

YUNANİSTAN VE RUM KESİMİ’NE AÇIK UYARI

Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki gelişmeler hakkında değerlendirme yapılmış, Yunanistan’ın komşuluğa aykırı davranışlarının tarafımızdan hassasiyetle takip edildiği ifade edilmiş, Türkiye’nin hak ve menfaatlerinden asla taviz verilmeyeceği karar altına alınmıştır.”

#MGK
#Afrin
#Suriye
6 yıl önce