|

Mazlumların umudu Türkiye

24 Haziran seçimi, Cumhurbaşkanı ayyip Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonu kadar mazlum coğrafya halklarını da yakından ilgilendiriyor. Filistin, Irak ve Suriye’de kılınan son Cuma namazlarında Erdoğan’ın zaferi için dualar edildi. Suriye Geçici Hükümeti eski Başbakanı Ahmet Toma, “24 Haziran, yalnızca Türkiye’nin değil tüm mazlum için umudun seçimi olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:29 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü için toplanan Filistinliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür gösterisi düzenledi.
Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü için toplanan Filistinliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür gösterisi düzenledi.

ABD-İsrail ortaklığı ile girişilen Kudüs provokasyonu ve sonrasında siyonist yönetim tarafından devam ettirilen katliamların mağduru olan Filistinliler, savaşın farklı yoğunlukta devam ettiği Suriye, Irak, Libya gibi ülke halkları da 24 Haziran’ın bölge denklemini değiştirecek seçim olduğu görüşünde. Kuveyt, Katar, Fas, Cezayir gibi ülkelerde bilboard reklamları ile Türkiye ve Erdoğan’a destek verilirken Mısır, Suudi Arabistan ve BAE’li milyonlar, kişisel sosyal medya hesapları ve ortak paylaşım platformlarından Ak Parti ve Erdoğan’ın zaferi için dua ettiklerini açıkladılar.

HEPİMİZ ERDOĞANIZ

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs provokasyonu sonrası başlayan eve dönüş etkinliklerinde “Hepimiz Erdoğan’ız” dövizleri taşındı. Öte yandan Suriyeli Filistinliler Heyeti başkanı Ebu Eymen tarafından yapılan açıklamada Erdoğan’ın olmadığı bir bölge manzarasını düşünmek bile felaket olur değerlendirmesinde bulundu.

IRAK HALKI TÜRKİYE’NİN YANINDA

Geçtiğimiz günlerde parlamento seçimlerinin yapıldığı Irak ‘ta belirsizlik sürerken Iraklı Kürt, Türkmen ve Araplar yayınladıkları mesajlarla Erdoğan ve Cumhur ittifakını desteklediklerini açıkladılar. Kerkük Türkmenlerinden Ömer Aydoğdu, Irak Halkı nezdinde 24 Haziran seçimleri bölgenin kaderini etkileme ve küresel oyunları bozma açısından büyük önem taşıyor” değerlendirmesinde bulundu. PKK sempatizanları ve mezhepçi fanatik azınlık dışında tüm Irak Halkı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında diyen Irak Turkmen Cephesi yöneticilerinden Ömer Aydoğdu, Irak’ın Kuzeyinde 25 Eylül’de oynanan küresel oyunu bozan asli aktörün Erdoğan olduğunu vurguladı.

  • Gazze’den Erdoğan’a teşekkür
  • Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü için toplanan Filistinliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür gösterisi düzenledi. Toprak Günü’nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü adı altında barışçıl eylemler düzenleyen Filistinliler, Gazze şeridinin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Filistin’e verdiği destekten dolayı teşekkür ve sevgi gösterisi düzenledi.
  • TÜRKİYE’YE SELAM OLSUN
  • Üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi ve “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dik duruşu için teşekkür ederiz” yazılı posterler açan Filistinliler, “Gazze’den onurlu Türkiye’ye selam olsun”, “Ey Yahudiler, Muhammed’in ordusu sınırda” sloganları attı. Bir Filistinli de, “Türkiye bizim kardeşimizdir. Yardımlarından dolayı onlara çok teşekkür ediyoruz. Bize birçok ülke yardım ediyor” diye konuştu.
#Türkiye
#İnsani Yardım
6 yıl önce