Bu kapsamda terör örgütünün "askeri mahrem yapılanması"nda sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan “Kaan” kod adlı Ç.A, etkin pişmanlık kapsamında örgüte dair bilgileri itiraf etti.
Başsavcılıkça, şüphelinin kullandığı farklı bir kişi üzerine kayıtlı ve örgüt içerisinde "hizmet hattı" olarak adlandırılan hat üzerinden çok sayıda kişiyle irtibatlı olduğu, örgütün şifreli haberleşme programlarını kullandığı belirlendi.
2011’de İstanbul’da bir üniversitenin İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandığını aktaran şüpheli, ifadesinde şu itiraflarda bulundu:
Bu süreçte 'Talha' kod isimli örgüt mensubunun askeri lisedeki öğrencileri takip etmesini istediğini belirten Ç.A, bu görevi hem onların evinde kalamayacağı hem de burslarının kesileceği korkusuyla kabul ettiğini ifade etti.
Ç.A, "Öğrencilerle örgüt evinde buluşuyorduk. İrtibatı da tedbir amacıyla büfelerde bulunan sabit hatlar üzerinden kuruyordum. Buluşmalarda da tedbir amacıyla telefonumu yanımda götürmüyordum. Fetullah Gülen’in kitaplarını okuyor, sohbet ediyorduk" şeklinde itiraflarda bulundu.
Ç.A, 17-25 Aralık sürecinden sonra da örgüt ile bağını koparmadığını, örgütün şifreli haberleşme programlarını kullandığını anlatarak, örgütün çağrısı üzerine Bank Asya’ya pürü yatırdığını itiraf etti.