|

Külliyeyi ben bombaladım

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kavşağını bombalayan F-16 pilotu Müslim Macit, cezaevinde görüştüğü ablasına itiraflarda bulundu. Mahkemedeki savunmasında, 15 Temmuz akşamı uçmadığını iddia eden Macit'in, ablasına Külliyenin kavşağını bombaladığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:31 - 29/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ'cü hain pilot itiraf etti.
FETÖ'cü hain pilot itiraf etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kavşağını bombalayan F-16 pilotu Müslim Macit ile ablasının cezaevindeki görüşmesine ait tutanak, Sincan Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından Akıncı Üssü davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Tutanağa göre, darbe girişimine ilişkin bildiği her şeyi mahkemede anlatacağını belirten Macit, ablasının tepkisiyle karşılaştı. Ablası, eşinin böyle bir şey yapmamasını istediğini Macit'e aktararak, avukatın yönlendirmesini dikkate alması gerektiğini belirtti.

HEDEF JANDARMADAKİ KALABALIK

Darbecilerin komuta merkezi Akıncı Üssü'nden havalandıktan sonra Ankara'nın üzerinde uçtuğunu kaydeden Macit, asıl hedefin Jandarma Genel Komutanlığı karargahı önünde darbecileri protesto eden vatandaşlar olduğunu ifade etti. Hedefleri tam olarak anlayamadığı için bu bölgeye yakın Külliye kavşağını vurduğunu dile getiren Macit, bombalama anını tutanağa göre, ablasına şöyle anlattı:

DAHA ÇOK İNSAN ÖLECEKTİ

"İzlerken ne gördüm biliyor musun? O gün çok rahatlamıştım. Bu şeyler var ya 15 Temmuz'da gösteriler, şey yapıyorlar işte... 'Allah' dedim, onların öyle olmasını istedi. Başka bir şeyim yok. Vebalim varsa bu dünyada şey yapmaya çalışacağım. Şimdi caminin önünü tarif ediyor ya sürekli duymuşsunuzdur. Orada küçük bir cami daha var abla, izlerken onu fark ettim. Şimdi 20 bin feette olduğum için ne insanları ne de küçük camiyi görüyorum. Asıl Jandarma Genel Komutanlığı'nın şeye toplanmış yüzlerce insanla dolu. Asıl (vurulmasını) istedikleri yer orasıymış. Çünkü diğer (vurulan) köprülü kavşakla orası çok yakın. Onu zaten bulamadığım için şey yapmadım. Eğer orayı anlamış, (bombayı) oraya atmış olsaydım, daha çok insan ölecekti.”

#FETÖ
#Külliye
6 yıl önce