|

Kaynakları çözülüyor

FETÖ’nün finans üssü Kaynak Holding’den ele geçirilen delillerden bağlantılar çıktı. Holdingin milyonlarca dolarının, başka şirketler üzerinden yurt dışındaki örgüt üyelerine gönderdiği tespit edildi.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:20 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün finans merkezi olan Kaynak Holding ile ilgili yeni bir operasyon düzenledi. Mali Polis, Kaynak Holding’e 2 yıl önce yapılan ilk operasyonun ardından, ele geçirilen binlerce dijital veriyi incelemeye devam ediyor. Çözülen dijitalde bulunan delillerle yeni operasyon başlatan polis, bu kez de Kaynak Holding üzerinden yurt dışındaki örgüt uzantılarına finans sağlayan şüphelilere ulaştı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından tespit edilen 37 şüphelinin yakalanması için polis düğmeye bastı. İstanbul’un çok sayıda ilçesinde yapılan baskınlarda 25 şüpheli evlerinden gözaltına alındı. 12 şüphelinin ise bulunamadığı ve firari durumda oldukları belirtildi.

YURT DUIŞINA KAÇIRDILAR

Yakalanan 25 şüphelinin örgütün finans merkezi olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding’in içini boşaltarak paraları yurt dışına çıkaran kişiler olduğu öğrenildi. Araştırmalarda, ilk etapta FETÖ’nün birçok şirketini bünyesinde barındıran çatı kuruluşu Kaynak Holding’ten 3’üncü kişiler ve kuruluşlara usulsüz para aktarıldığı belirlendi. Bu şirketler arasında; Azim Gayrimenkul, Elis Gayrimenkul, Azim Yeminli Müşavirlik ve Yapı Azim Ortaklık firmaları olduğu dile getirildi. Daha sonra ise bu paraların Keles Grup İnc., ve Auto Keles Sale İnc. üzerinden yurt dışındaki örgüt üyelerine kaçırıldığı tespit edildi. Azim Gayrimenkul Yatırım AŞ. ile ilgili MASAK rapor hazırlamıştı. Raporda, firma ortaklarının, FETÖ’cülere 15 Temmuz sonrası dahi para gönderdiği belirlenmişti.

#FETÖ
#Kaynak Holding’
6 yıl önce