|

Kaşıkçı'yla son görüşmesinde neler konuştuklarını yazdı

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile son kez görüşen isimlerden biri olan gazeteci Fahrettin Dede, Kaşıkçı ile neleri konuştuklarını kaleme aldı. Birkaç ay önce İstanbul'daki bir otelde görüştüklerini belirten Dede, Kaşıkçı'nın Türkiye hakkında oldukça olumlu bir görüşe sahip olduğunu, "Yalnızca Türkler, olumlu bir vizyona sahipler" ifadesini kullandığını kaydetti.

Yeni Şafak
14:46 - 7/10/2018 Pazar
Güncelleme: 14:47 - 7/10/2018 Pazar
Diğer
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı

Suudi gazeteci, köşe yazarı, yazar ve Al Arab News Channel'ın Genel Yayın Yönetmeni Cemal Ahmet Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğuna girdi, bir daha da dışarı çıkmadı. Son bilgilere göre Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü, bunu emniyet kaynaklarının da teyit ettiğini iddia etti.


Kaşıkçı ile son görüşen isimlerden biri de gazeteci Fahrettin Dede. Cemal Kaşıkçı ile 2-3 ay kadar önce İstanbul'da bir otel lobisinde bir araya geldiğini kaydeden Dede, 10-15 dakika kadar söyleştiklerini, sonrasında Kaşıkçı'nın o sırada başka bir işi çıktığını ve röportajın yarıda kaldığını ifade etti. Dede, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Kaşıkçı'nın asıl itibariyle Türk olduğu, ailesinin kökenlerinin Kayseri'ye ulaştığı biliniyor. Tıpkı Libya'dan Suriye'ye, milyonlarca Arap gibi... Kaşıkçı'nın bundan bağımsız olarak dünya siyasetinde, Türkiye'nin giderek artan önemine yaptığı vurgu, Ortadoğu halklarının karşısına dikilmeye çalışılan “İhvan öcüsü”ne karşı yaptığı savunmalar, onu başlı başına Batı mahfillerinde önemli bir isim haline getirdi."

"Suudi Arabistan, Türkiye karşıtı siyasetini her geçen gün artırıyor"

10-15 dakikalık kısa görüşmelerinde Kaşıkçı'ya Türkiye'nin tüm iyi niyetine rağmen Suudi Arabistan'da izlenen Türkiye karşıtı politikanın sebebini sorduğunu belirten Dede, Kaşıkçı'nın, “Türkiye son derece mantıklı bir siyaset güdüyor. Suudi Arabistan'ın kendisine karşı izlediği politikaları bilmesine ve yakından takip etmesine rağmen Suudi Arabistan'ı karşısına almıyor. Buna karşılık Suudi Arabistan, Türkiye karşıtı siyasetini her geçen gün artırıyor.” ifadelerini kullandığını belirtti.

"Yalnızca Türkler, olumlu bir vizyona sahipler"

Kaşıkçı'nın, "Suudi Arabistan, Türkiye'ye karşı soğuk savaşa liderlik ediyor ama Türkiye, kendisiyle ittifak kurabileceği tek ülke" dediğini kaydeden Dede, Kaşıkçı'nın devamında şunları dile getirdiğini belirtti:

Dede, ayrıca Kaşıkçı'nın o görüşmelerinde Muhammed bin Selman'ın şahsında Suudi Arabistan'ın İsrail ile 'kur yapması'na karşı olduğunu açıkça dile getirdiğini ve Suudi Arabistan'ın günün sonunda zarara uğrayacağını söylediğini kaydetti.

#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan
#Gazeteci
6 yıl önce