|

Kandil için her seçenek masada

Terör örgüt PKK’nın yönetim merkezi Kandil’e operasyon hazırlıkları sürüyor. TSK’nın Kuzey Irak’ta 30 kilometre derinliğe kadar indiğini açıklayan Başbakan Yıldırım, Kandil mesajı da verdi: Tacizler, pusular, uzaktan saldırılar devam ederse daha da aşağılara gideriz. Hiçbir tereddüt göstermeyiz. Kandil’le ilgili her seçenek masada.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2018 samedi
Güncelleme: 01:34 - 9/06/2018 samedi
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım, Reuters'e terörle mücadeleyi değerlendirdi.
​Başbakan Binali Yıldırım, Reuters'e terörle mücadeleyi değerlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Reuters'e terörle mücadeleyi değerlendirdi.

Yıldırım, ABD ile Münbiç konusunda varılan mutabakatla üç aylık bir takvim öngörüldüğünü belirterek, "Daha önce Obama döneminde Münbiç ile ilgili anlaşma olmuştu. Buradan YPG'liler çıkarılacaktı. Defalarca söz verildi ancak gerçekleşmedi. Bu mutabakat sağlanmış olmasına rağmen biz yine ihtiyatlı davranmak mecburiyetindeyiz. Uygulamayı iyice takip etmemiz gerekiyor. Ümit ediyorum bu yol haritası kazasız-belasız işler" dedi.

MÜNBİÇ'LE SORUN BİTMİYOR

YPG'nin Münbiç'ten çıkmasının sorunu çözmediğinin altını çizen Yıldırım, "Münbiç'ten çıkardık; Fırat'ın doğusuna gönderdik; orada yine silahlar ellerinde, yine Türkiye'ye karşı hasmane tutumları devam ediyor. Bu bizim için kabul edilebilir bir şey değil. YPG'nin Münbiç'ten çıkması işi çözmüyor, Fırat'ın doğusundan K.Irak'a, Sincar'a kadar bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

30 KİLOMETRE İÇERİDEYİZ

Yıldırım, "Şu anda Kuzey Irak'ta 30 kilometre derinliğe kadar bir alanı... Orada birliklerimiz konuşlandı. Oradan sızmaları, terör faaliyetlerini, engellemek için çalışıyorlar. Tabi eğer bu tacizler, pusular, uzaktan saldırılar devam ederse daha da aşağılara gideriz. Burada hiçbir tereddüt göstermeyiz, ta ki bu unsurları etkisiz hale getirinceye kadar. Kandil'le ilgili her seçenek masada" dedi.

ENKAZ EKİBİ MİSİNİZ

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Bitlis ve Muş mitinglerinde de şu mesajları verdi:

"AK Parti öncesi bu ülkeyi yönetenlerin millete hizmet etmek gibi bir niyeti yoktu. Millete hizmet götürmek yerine köylerin, beldelerin, şehirlerin isimlerini değiştirdiler. Milletin değerleriyle kavga etmek yerine, bu ülkenin aşını, ekmeğini, ekonomisini büyütmek için çalışsaydınız olmaz mıydı? Muhalefetin cumhurbaşkanı adayları, 'orayı kapatacağız, burayı yıkacağız' diyor. Siz enkaz ekibi misiniz? Memleketi mi idare edeceksiniz, enkazcılık mı yapacaksınız?

MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Terörle mücadelede kararlıyız. FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ adı ne olursa olsun bunlar alçak, proje terör örgütleridir. Bunların ipi dışarıdadır. İpi başkalarının elindedir. PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Bunların Kürtlerin dertleriyle dertlendikleri yok. Kürtlerin de Türklerin de PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bölücü terör örgütünü bu topraklardan temizlemek, kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize zarar vermelerinin önüne geçmek."

  • Avusturya’nın yaptığı İslam düşmanlığı
  • Başbakan Binali Yıldırım Avusturya’nın 7 camiyi kapatma kararının evrensel ve AB değerlerine uygun olmadığını söyledi. NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Yıldırım, Bu kararda İslam ve din düşmanlığı olduğunu kaydetti. Yıldırım, “Fevkalade yanlış. Ne evrensel hukuk kurallarına ne AB değerlerine ne azınlıkların hukukuna sığacak karar” ifadelerini kullandı. Böyle bir AB ülkesine AB yönetiminin emanet edilemeyeceğini vurgulayan Yıldırım şöyle devam etti: “Kendinden farklı düşünen, kendinden farklı inan insanlara tahammül gösteremeyenlerin Birliğin vizyonunu, hedeflerini gerçekleştirmek için ortaya ne koyacaklar ben merak ediyorum”

FİTNEYE FIRSAT YOK

Cumhur ittifakında MHP’yi dışlamanın söz konusu olamayacağını belirten Yıldırım aynı şekilde MHP’nin de AK Parti’yi dışlamayacağını ifade etti. Yola beraber çıkıldığını hatırlatan Yıldırım şunları ifade etti: “AK Parti’de, MHP içinde bilgimiz dışında çok lokal bazı olumsuzluklar olabilir ama bunları genele yaymak ve genelde oluyormuş gibi düşünmemiz söz konusu değildir. Her mitingimizde Cumhur İttifakı’na vurgu yapıyoruz. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz”

OHAL KALKABİLİR

Yıldırım, bedelli askerlikte yaş ve ücret haberlerinin gerçekle alakası olmadığını belirterek, “Yeni yönetim gündeme alacaktır” dedi. OHAL tartışmalarına da değinen Başbakan Yıldırım, “Ümit ederim yakın zamanda olağanüstü hal meselesi yeni hükümetin gündeminde olacaktır ve kaldırılması cihetine gidilecektir” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERİ ETKİLEYEMEZSİNİZ

Bazı derecelendirme kuruluşlarının arka arkaya not düşürdüğünü kaydeden Yıldırım, gündemlerinde olmamasına rağmen Türkiye’yi izlemeye aldıklarını söyledi. Yıldırım “‘Nasıl Türkiye’de seçimlerin gidişatını etkileriz?’ Etkileyemezsiniz” dedi.

Havalimanı müjdesi

Alandaki vatandaşlardan gelen “Havalimanı istiyoruz” talebine Yıldırım, “Canınız sağ olsun, siz isteyin biz de yapalım. Bitlis ister de ‘hayır’ denir mi? Denmez” karşılığını verdi. Bitlis’in gelecekte mutlaka bir havalimanı olacağınının sözünü veren Başbakan Binali Yıldırım, fizibilite ve proje çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Vatandaşlara, AK Parti’nin Bitlis milletvekili adaylarını tanıtarak, “Birbirinden değerli üç adayımızı Meclise gönderecek miyiz? Kendisini PKK’nın esaretinden kurtaramayan HDP’yi sandığa gömecek miyiz?” diye soran ve “evet” karşılığını alan Yıldırım, “Bu projeleri de onlar takip edecek. Bitlis’in her sorunu bunların birinci görevidir” dedi.


Biz karneyi 24 Haziran’da alacağız

Bitlis Zübeyde Hanım İlkokulu'nda 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Dönem Sonu Karne Dağıtım Töreni'ne katılan Başbakan Yıldırım, bir yıllık emeğin, gayretin meyvesini alma vaktinin geldiğini anlatarak, "Yavrularımızla öğrencilerimizle beraber karne sevincini yaşıyoruz" dedi. "Karnelerinizi en iyi şekilde başarılarla dolu notlarla alacaksınız ama biz daha karnemizi alamadık. Biz 24 Haziran'da alacağız karneyi. Biz de onun için çok çalışıyoruz. Karnemizin iyi gelmesi için her tarafta vatandaşlarımızla buluşuyoruz" diyen Yıldırım, eğitim için geleceğe yatırım için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını dile getirdi. Öğrencilere öğütlerde de bulunan Yıldırım, "Tatilde zamanı iyi değerlendirin, hem eğlenin hem gezin ama kitap da okuyun. Yanınızda mutlaka bir kitap olsun. Kitap okuyun, okudukça daha çok şey öğreneceksiniz. Kendinizi daha çok geliştireceksiniz. Karnem çok iyi gelmedi diyenler de kafasını takmasın. Olan olmuş bitmiş, oraya takılıp kalmayın. Tatili en güzel şekilde geçirelim" diye konuştu.

#Binali Yıldırım
#TSK
#Kandil
il y a 6 ans