|

İzmir-Ankara hızlı tren ihalesi Aralık'ta

İzmir-Ankara arası çalışacak hızlı tren projesinin ihalesi Aralık ayında yapılacak. Söz konusu hatta seyahatlerin ise, 2015 yılında başlayacağı belirtildi

00:00 - 1/11/2011 Salı
Güncelleme: 01:21 - 1/11/2011 Salı
Yeni Şafak
İzmir-Ankara hızlı tren ihalesi Aralık'ta
İzmir-Ankara hızlı tren ihalesi Aralık'ta

Türklerin Avrupa'ya ilk gidişinin 50. yıldönümü nedeniyle İstanbul Sirkeci'den Almanya ve komşu ülkelere kalkan tren kafilesinin içinde yer alan AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, Manisalılara Almanya'dan müjdeli haber gönderdi. Özdağ, İzmir-Ankara arası çalışacak hızlı tren ihalesinin Aralık ayında yapılacağını açıkladı.

SEYAHATLER 2015'TE

Özdağ şöyle konuştu: “Bilindiği üzere siyasetçisi, basını, sanatçısı ve değişik alanlardan kişilerin yer aldığı kafileyle bu anlamlı yolculuğu yapıyoruz. Kafilemizin içinde Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz Süleyman Karaman'la biraraya geldik. Sayın Karaman'ın tarafıma verdiği bilgiye göre Ankara-İzmir hızlı tren Turgutlu yolu üzerinden geçecek. Bunun ihalesi önümüzdeki ay yapılacaktır. Manisalılara bu müjdeyi veriyoruz. Bununla beraber Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanı'mıza ve Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Sabuncubeli tüneli ve hızla trenle beraber Manisa'mızın tüm ürünleri , mamülleri ve hammaddeleri çok hızlı şekilde taşınacak. Bu aynı zamanda yakıt ve zaman tasarrufu demektir. Tasarruflarla birlikte kazaları minimize etme projesidir. Bu sebeplerden dolayı önemli olan bu projenin ihalesinin kısa zamanda yapılıp hayata geçirilecek olması mutluluk verici bir hadise” dedi. Ankara-İzmir arası hızlı tren seyahatleri 2015 yılında başlayacak.


13 yıl önce