|

İttifakta görünmez ortak formülü

TBMM’ye yarın sunulacak 26 maddelik pakete göre oy pusulasında AK Parti ve MHP’nin amblemleri yer alacak, ittifaka giren diğer partiler “görünmez ortak” olacak. Bu partiler, alacakları kontenjana göre belirlenecek isimleri AK Parti listelerinden aday gösterecek.

Yeni Şafak
07:36 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 08:59 - 20/02/2018 Salı
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan - MHP Genel Başkanı Bahçeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan - MHP Genel Başkanı Bahçeli

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk adımını 16 Nisan’da referanduma sunulan Anayasa değişikliğinde atan AK Parti ve MHP, sistemin yasal çerçevesi konusunda da uzlaştı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre, yarın TBMM’ye sunulacak 26 maddelik paket, 3 bölümden oluşuyor. Düzenlemede; seçim ittifakı, seçim güvenliği ve yerel seçimler ile ilgili maddeler yer alıyor. Pakette yer almayan ancak siyasi görüşmelerle netleşecek AK Parti-MHP ittifakına üçüncü bir partinin katılıp katılmayacağı konusunda ise “görünmez ortak” formülü konuşuluyor.

Buna göre; AK Parti ve MHP, pusulada ittifak partileri olarak görünecek. BBP gibi küçük partiler ise AK Parti ile yapacakları pazarlık sonucunda alacakları kontenjana göre belirlenecek ismi AK Parti listelerinden aday gösterecek.

#ak parti
#mhp
6 yıl önce