EDISYON:

CHP yandaşı İsmail Saymaz: HDP Eş Başkanı Mithat Sancar açıkça 'Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz' dedi

23:0427/04/2023, Perşembe
G: 27/04/2023, Perşembe
Yeni Şafak
HDP'li Mithat Sancar ile ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu
HDP'li Mithat Sancar ile ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı canlı yayında, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'ın 14 Mayıs'taki seçimlerde açıkça Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini kendisine söylediğini ifade etti.

Türkiye 14 Mayıs'taki seçimlere gün sayıyor. Cumhur İttifakı bundan tam 17 gün sonra gerçekleşecek seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı, HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi.

HDP ve PKK'dan Kılıçdaroğlu'na destek

CHP liderine ilk tebrik terör örgütü PKK'nın elebaşları ve HDP'nin eş başkanlarından geldi. İlk iş olarak HDP'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu,
"Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?"
diyerek ortaklarını meşrulaştırmaya çalışmıştı.
PKK elebaşı Duran Kalkan
, "6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır"
derken diğer bir üst düzey PKK'lı Sabri Ok ise "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasında bulunmuştu.
Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu da
"Toplumda umut yarattılar Erdoğan’ı devireceğiz"
demişti.

CHP yandaşı İsmail Saymaz: HDP Eş Başkanı Mithat Sancar açıkça 'Kılıçdaroğlu oy vereceğiz' dedi

Sahada her fırsatta HDP ile ittifak kurmadıklarını iddia eden Yedili Masa temsilcilerini üzecek haber CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz'dan geldi.

Katıldığı canlı yayında, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ile görüşmesini anlatan Saymaz, HDP'nin 14 Mayıs'taki seçimlerde açıkça Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini ifade etti.



Saymaz açıklamasında şunları söyledi:
"Ben HDP Eş Başkanı Sayın Mithat Sancar ile görüştüm ve bana şu açıklamayı yaptı; HDP bu seçimde açıkça Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini beyan etti. Bu açıklama aslında bir basın toplantısıyla yapılacağı düşünülüyordu, kendisini aradım ve 'Evet Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz' dedi"

2019 yılındaki ittifakı da yalanlamışlar HDP kanadı itiraf etmişti

Millet İttifakı, 2019 yerel seçimlerinde de HDP ile ittifak kurmuş, Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu terör örgütünün siyasi uzantısıyla ittifak kurmadıklarını öne sürmüştü.

HDP'li Sancar, geçtiğimiz aylarda katıldığı canlı yayında, kurulan kirli ittifakı itiraf etmiş,
"Bazen orada da kafa karışıklığı yaratılıyor. Allah'ınızı severseniz İstanbul seçimlerinde bizim İstanbul'daki oy oranımız Türkiye ortalamasının üstündedir. Yüzde on altılardadır. Bizim İstanbul seçimlerinin kazanılmasında desteğimiz, bu politikamız sadece o değil bütün büyükşehir belediyelerinde böyle oldu"
demişti.
#İsmail Saymaz
#CHP
#Mithat Sancar
#HDP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.