EDISYON:

İmam hatibe 25 dilde çağrı

Yasemin Asan
04:0027/02/2019, Çarşamba
G: 26/02/2019, Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde 2019/2020 eğitim-öğretim yılında okumak isteyen yabancı öğrenciler için 25 dilde afiş hazırlandı. Türkiye'de uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde halen bin 250 civarında yabancı öğrenci eğitim görüyor.

Dört kıta ve 80 ülkeden gelen öğrenciler, burslu olarak eğitimlerine devam ederken MEB, yeni dönemde bu sayıyı artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda gelecek öğrenim yılı için çalışmaları başlatan bakanlık, programın tanıtılması için ilgili ülkelere yönelik Bambaraca’dan Khemerce'ye, Tamilce'den Ugandaca'ya kadar tam 25 dilde afiş hazırladı.

DİN GÖREVLİSİ YETİŞİYOR

Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Projesi, halkı Müslüman olan ülkeler ile Müslümanların yaşadığı diğer ülkelerdeki din görevlisi ve din eğitimi personelinin yetiştirilmesine katkı sağlıyor.
Proje, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülüyor.

TDV öğrencilerin ulaşım, sosyal kültürel faaliyetlerin finansmanı, harçlar ve kıyafet ve sağlık harcamaları gibi kalemleri karşılarken, Bakanlık öğrencilerin yeme içme, barınma ve eğitim hizmetlerini üstleniyor.

#Türkiye
#Ankara

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.