EDISYON:

İletişim Başkanlığı'ndan oy pusulasında "Erdoğan’ın isminin altındaki siyah nokta" iddiasına ilişkin açıklama

15:089/05/2023, Salı
G: 9/05/2023, Salı
Diğer
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından bazı medya organlarında yer alan "YSK, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin altındaki “siyah nokta” için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir." iddiaları yalanlandı.

Muhalif medyada Hollanda’da bir sandıkta açılan oy pusulalarında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yer aldığı kutucuğun üzerindeki siyah nokta olduğu ve oyların geçersiz olacağı yönündeki iddialar yer almıştı.

"Doğru değil"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi seçimlerde oy pusulası üzerinden girişilen algı operasyonuna yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada
"Bazı basın yayın organların yer alan, 'YSK, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin altındaki “siyah nokta” için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir.' şeklinde iddialar doğru değildir."
denildi.

#Oy pusulası
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#siyah nokta
#seçim

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.