|

İçişleri Bakanı Soylu Cemal Kaşıkçı sorusunu yanıtladı: ABD'ye karşı kendimi zor tutuyorum

İçişleri Bakanı Soylu, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin olarak, "Suudi Arabistan'dan onay gelirse konutta da arama yapılacak. Ortak mutabakat bekleniyor" dedi. Bakan Soylu, Cemal Kaşıkçı olayındaki ses kayıtları ve son gelişmelere dair soruları da yanıtladı.

Yeni Şafak
10:22 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:20 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası'na konuk oldu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası'na konuk oldu.

İçişleri Bakanı Soylu, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin olarak, "Buna tırnak içerisinde '2 Ekim olayı' diyebiliriz. Sadece bizi ilgilendiren bir mesele değil" dedi.


AA Editör Masası'na konuk olan Soylu, konutun aranması için karşı taraftan onay gelmesi gerektiğini belirterek, "Suudi Arabistan onay gelirse konutta da arama yapılacak. Ortak mutabakat bekleniyor" şeklinde konuştu.

Kendimi ABD'ye karşı zor tutuyorum

  • Ses kayıtları olup olmadığını sorusuna da yanıt veren Soylu, "Kanaatelerim var, bunları söyleyebilme kabiliyetine sahip değilim. Kanaatelerim kuvvetli ama bu, yargılamanın işidir. Yargılamaların sonunda tüm bunlar ortaya çıkacak. Kendimi ABD'ye karşı zor tutuyorum. Onlarla bir husumetimiz de var biliyorsunuz" ifadesini kullandı.
#Süleyman Soylu
#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce
default-profile-img