EDISYON:

Gelecek Partisi'nden Demirtaş ve Kavala'ya özgürlük vaadi: 'Suç işlememiş olmalarına rağmen hürriyetlerinden mahrumlar'

11:1112/04/2023, Çarşamba
G: 12/04/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Ahmet Davutoğlu - Selahattin Demirtaş - Osman Kavala
Ahmet Davutoğlu - Selahattin Demirtaş - Osman Kavala

Yedili Koalisyon ortakları, seçim vaatleri arasında yer alan tutuklu Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük vaadini her fırsatta yeniliyor. Bu kez destek Gelecek Partisi'nden geldi. Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu 'Teke Tek' programına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Serap Yazıcı, "Suç işlememiş olmasına rağmen hürriyetlerinden mahrumlar" diyerek Demirtaş ve Kavala'yı örnek gösterdi.

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun birçok kez dile getirdiği, "Demirtaş ve Kavala'nın serbest kalması için bize katılın" demeçlerine bir yenisi daha eklendi.

Bu kez destek Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi cephesinden geldi.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu 'Teke Tek' programına konuk olan
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Serap Yazıcı
,
37 kişinin hayatını kaybettiği "6-8 Ekim olayları"nın azmettiricisi terör destekçisi eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve 15 Temmuz darbe girişimi ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala
için özgürlük istedi.



Yazıcı: Suç işlememiş olmalarına rağmen hürriyetlerinden mahrumlar

Yazıcı şu ifadeleri kullandı:

  • "Cumhurbaşkanlığını kazandığımız takdirde Türkiye için çok ciddi reformlar yapabiliriz. Geçiş yol haritasında Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini yardımcıların da katılımıyla, uzlaşmayla düzenleyecek. O metinler aracılığıyla pek çok reformu yapabiliriz. Biz hukukun sınırları içinde kalacağız. Türkiye'de tek sorunlardan biri keyfi tutuklamalar. Ve bunların uzun sürmesi, ifade hürriyetinin ihlal edilmesi. Pek çok muhalif figürün suç işlememiş olmasına rağmen hürriyetlerinden mahrum kalmaları. Bunun iki örneği Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş. Uluslararası camiadaki taahhütlerimize uymuş olsaydık, ne Demirtaş ne Kavala ve ne benzerleri içeride olacaktı. Demokratik hukuk devletini kurmak Türkiye'yi oksijen pompalamak anlamına gelecek. Parlamento kurulduğunda, sandalye dağılımını gördüğümüzde, acaba anayasa değişikliğini isteyen sadece biz mi olacağız? Bana kalırsa Adalet ve Kalkınma Partisi'ndekiler bizden daha fazla parlamenter sistem isteyebilecek."



#Gelecek Partisi
#Selahattin Demirtaş
#Osman Kavala
#Ahmet Davutoğlu
#Serap Yazıcı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.