|

FETÖ’den temizlendi

Sudan'da FETÖ'den alınıp Türkiye Maarif Vakfı'na devredilen okulların toplu açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah, "Bizim görevimiz kulluk şuuruyla davranmak, ait olduğumuz medeniyetin arzuladığı insanın yetişmesine emek vermektir” dedi. Açılan toplam 6 okulda bin 564 öğrenci eğitim görecek.

Haber Merkezi
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 01:01 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
 Türkiye Maarif Vakfı'na devredilen okulların toplu açılışı yapıldı.
Türkiye Maarif Vakfı'na devredilen okulların toplu açılışı yapıldı.

FETÖ'yle mücadelede Türkiye'ye her zaman destek olan Sudan'da geçen yıl örgütten alınarak Maarif Vakfı'na devredilen okullar için toplu açılış töreni düzenlendi. Başkent Hartum'da anaokulu, 2 ilköğretim ve 2 lise binasının bulunduğu eğitim kampüsünün bahçesinde düzenlenen törende, iki ülkenin milli marşları ile Kur'an-ı Kerim okundu. Türkiye ve Sudan yöresel oyunlarının da yer aldığı etkinlikte, Sudanlı öğrenciler Türkçe türküler söyledi.

EĞİTİME KATKI SUNMAK İSTİYORUZ

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah, törendeki konuşmasında, Sudan'da eğitime katkı sunmak istediklerini belirtti. Yanlışları düzeltmek ve eksikleri gidermek gibi görevler üstlendiklerini aktaran Cerrah, şöyle devam etti: "Önceki dönemde burada nesilleri kimliklerinden uzaklaştırmak, bir anlamda köleleştirmek ve emperyalistlere köle etmek için bir eğitim yürütülmekteydi. Bizim görevimiz kulluk şuuruyla davranmak, ait olduğumuz medeniyetin arzuladığı insanın yetişmesine emek vermek ve katkı sunmaktır. Türkiye Maarif Vakfı, Sudan ile Türkiye arasında kurulmuş büyük bir köprüdür."


6 OKULDA BİN 564 ÖĞRENCİ

Türkiye Maarif Vakfı Sudan Direktörü Fahreddin Keskin ise FETÖ'den devralınan okullara Sudan halkının büyük teveccüh ve ilgi gösterdiğine dikkati çekti. Vakfa devredilen 5'i Hartum'da, biri Nyala'da toplam 6 okulda bin 564 öğrencinin eğitim öğretim gördüğüne işaret eden Keskin, "Maarif Vakfı’na devredilen okullar tüm masrafları Türkiye'den karşılanarak iç ve dış mekanlarıyla baştan sona onarımdan geçirilmiştir. Okulumuz, Türkiye'den gönderilen 7 konteyner tefriş malzemesi masa, sandalye, fen ve bilgisayar laboratuvarı, oyun alanları gibi teknik donatımlarla donatılmıştır” diye konuştu.

#Sudan
#FETÖ
6 yıl önce