EDISYON:

FETÖ'cü Keneş İsveç basınına resmen yalvardı: Beni Türkiye'ye iade etmeyin

08:5917/11/2022, Perşembe
G: 17/11/2022, Perşembe
Diğer
Bülent Keneş
Bülent Keneş

15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ardından firar eden ve Adalet Bakanlığı’nın İsveç makamlarından resmi olarak iadesini talep ettiği FETÖ'nün gazetesi Today's Zaman'ın yayın yönetmeni Bülent Keneş, Türkiye'ye iadesi gündeme gelince İsveç basınına konuştu. Sözlerinden paniklediği anlaşılan Keneş, "Beni Türkiye'ye iade etmeyin" mesajı vererek İsveç makamlarına adeta yalvardı.

İsveç haber ajansı SVT Nyheter'e açıklamalar yapan FETÖ'cü Bülent Keneş,
"Türkiye ile İsveç hükümetleri arasında yapılan pazarlıkların iade sürecimi etkilemesinden endişe ediyorum"
dedi.
Altı yıldır İsveç'te yaşayan Keneş, hain darbe girişiminden 9 gün önce sosyal medya hesabından darbe olacağının sinyallerini vermesine rağmen, İsveç basınına,
"Benim darbeyle alakam yok"
dedi.

"İSVEÇ'İN HUKUK DEVLETİ OLDUĞUNA İNANIYORUM"

Kendisinin "uluslararası saygın bir gazeteci ve siyaset bilimcisi" olduğunu söyleyen Keneş, "Bu yüzden beni susturmak istiyorlar" dedi. Star'da yer alan habere göre İsveç'e methiyeler düzen Keneş, "Ben İsveç'in hukuk devleti olduğuna hep inandım ve hâlâ da inanıyorum. İsveç'te insan haklarına saygı ve özgürlüğün önemi büyük. İsveç'in beni koruyacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.


#FETÖ
#Bülent Keneş
#isveç

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.