|

FETÖ taktikleri işlemedi: CHP'nin Akşener hüsranı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener bütün baskılara rağmen seçimlere tek başına girme kararından dönmedi. Akşener bu sefer ailesi ve yakın çevresi üzerinden vurulmak istendi. Devreye sokulan bu FETÖ taktiği de Akşener’e geri adım attıramadı.

Yusuf Özdemir
04:00 - 26/01/2024 Cuma
Güncelleme: 07:03 - 26/01/2024 Cuma
Yeni Şafak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kendi adayları ile girme kararı alan İYİ Parti’yi CHP ile ittifaka zorlamak için devreye sokulan hiçbir FETÖ yöntemi işe yaramadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendisini ve partisini hedef alan baskı ve yıpratmalara rağmen seçimlere tek başına girme kararından dönmedi. İstanbul İttifakı’nı kurmak için İYİ Parti’ye operasyon çektiği iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çabaları da sonuç vermedi. İYİ Parti, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere belediye başkan adaylarını kamuoyuna ilan etmeye başladı.


HEDEF OLDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini ilan etmesinin ardından muhalefet çevreleri tarafından hedef haline getirildi. Akşener, ailesi ve yakın çevresi üzerinden yıpratılmaya çalışıldı. Meral Akşener, ittifaksız seçime girme kararından döndürülmesi için bir anda FETÖ taktiklerine maruz bırakıldı.


TEK TEK İSTİFA ETTİLER

Akşener’in oğlunun genel seçimlerde çanta ile para dağıttığı iddiaları kamuoyuna yansıtıldı. Özel kalemine ait olduğu iddia edilen ve özel hayatın gizliliğini ihlal eden görüntüler kamuoyuna servis edildi. FETÖ vari yöntemlerin yanı sıra, Meral Akşener ve partisi İYİ Parti İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu cephesi tarafından da hedef alındı. İmamoğlu’na yakın olduğu, CHP belediyeler ile çıkar ilişkisi kurdukları iddia edilen İYİ Parti’li milletvekilleri ve belediye meclis üyeleri, partilerinin ittifaksız seçime girme kararını gerekçe göstererek tek tek istifa etti.


#politika
#İYİ Parti
#aday
#CHP
#FETÖ
4 ay önce