|

Dışişleri'nden UAD'ın İsrail kararı sonrası flaş açıklama: Derhal ve tam olarak uygulanmasını bekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Adalet Divanının (UAD), terör devleti İsrail'in Gazze'de yaşayan Filistin halkına yönelik 'soykırım' saldırılarına ilişkin açıkladığı ihtiyati tedbir kararının İsrail tarafından derhal ve tam olarak uygulanmasının beklendiğini belirtti. Açıklamada, "Mahkemenin açıkladığı tedbirlerin, Filistin'de akan kanın durdurulması için çok önemli bir fırsat teşkil ettiğini düşünüyoruz." denildi.

18:50 - 26/01/2024 Cuma
Güncelleme: 18:50 - 26/01/2024 Cuma
AA
Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in 'soykırım' suçundan yargılanması kararını kabul etti.
Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in 'soykırım' suçundan yargılanması kararını kabul etti.

Dışişleri Bakanlığı, UAD'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıkladığı ihtiyati tedbir kararı hakkında açıklama yaptı.

"Derhal ve tam olarak uygulanmasını bekliyoruz"

Açıklamada, "Uluslararası Adalet Divanının, İsrail'in Gazze'de yaşayan Filistin halkına yönelik saldırılarına ilişkin olarak bugün açıkladığı ihtiyati tedbir kararının İsrail tarafından derhal ve tam olarak uygulanmasını bekliyoruz." ifadesi kullanıldı.

"Filistin'de akan kanın durdurulması için önemli bir fırsat"

"Mahkemenin açıkladığı tedbirlerin, Filistin'de akan kanın durdurulması için çok önemli bir fırsat teşkil ettiğini düşünüyoruz.
" ifadesine yer verilen açıklamada, Orta Doğu'da kalıcı barış ve güvenliğin ancak İsrail-Filistin meselesinin, uluslararası hukuk ve yerleşik parametreler temelinde adilane bir çözüme kavuşturulmasıyla sağlanabileceği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin bu yolda da elinden gelen her türlü katkı ve gayreti gösterme iradesine sahip olduğu kaydedildi.




#Dışişleri Bakanlığı
#Uluslararası Adalet Divanı
#İsrail
#Filistin
#Gazze
4 ay önce