EDISYON:

Dışişleri Bakanı Fidan ABD'li mevkidaşı Blinken ile Prag'da görüştü

18:2830/05/2024, Perşembe
G: 30/05/2024, Perşembe
Yeni Şafak
ABD Dışişleri Bakanı Blinken - Hakan Fidan
ABD Dışişleri Bakanı Blinken - Hakan Fidan

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile bir araya geldi. Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ateşkes müzakereleri ve iki devletli çözüm süreci ile bölgesel gelişmeler ele alındı.

Bakanlığın X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın, Çekya'nın başkenti Prag'da NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştüğü bildirildi.

Görüşmeye ilişkin bir de fotoğraf servis edildi.

Gazze'yi görüştüler

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ateşkes müzakereleri ve iki devletli çözüm süreci, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Ukrayna'daki durum ve bazı Afrika ülkelerindeki çatışmalar ve ihtilafların çözümüne dair konular görüşüldü.

Ayrıca görüşmede, Türkiye'nin Suriye'deki son gelişmelerle alakalı görüşleri aktarılırken, Washington'da yapılacak NATO Zirvesi öncesi ittifakı ilgilendiren konular da ele alındı.



#Hakan Fidan
#Antony Blinken
#ABD
#Prag

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.