|

Cumhuriyet gazetesinden skandal paylaşım

Yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları ile teröristlerle benzer bir dil kullanan Cumhuriyet gazetesi, dün yaşanan alçak saldırıyı da okuyucularına skandal ifadelerle duyurdu. Hakkari'de 11 aylık bebekle annesini şehit eden PKK'lı hainlerin saldırısını haberleştiren gazete 'terörist' diyemedi.

Yeni Şafak
10:36 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:49 - 1/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhuriyet gazetesi, sosyal medya paylaşımlarıyla PKK'nın alçak saldırısına kalkan oldu.
Cumhuriyet gazetesi, sosyal medya paylaşımlarıyla PKK'nın alçak saldırısına kalkan oldu.

Hakkari'de 11 aylık bebekle birlikte annesini yola düzenledikleri el yapımı patlayıcı ile şehit eden terör örgütü PKK mensuplarına Cumhuriyet gazetesi "terörist" diyemedi.

Terör örgütü PKK, dün asker eşini ziyaretten dönen anne ve bebeğini alçak bir saldırı ile şehit etti. Gerçekleşen kanlı saldırının ardından anne olay yerinde şehit olurken, 11 aylık bebek ise kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

'Sivil aracın geçişi sırasında patlama'

  • Dünkü hain saldırının ardından sosyal medyadan haberi paylaşan Cumhuriyet gazetesi, "Sivil aracın geçişi sırasında patlama; asker eşi öldü, bebeği ağır yaralı" ifadesini kullanarak teröristlerin alçak saldırısını ve PKK'yı gizlemeyi tercih etti.
  • Gazetesi dünkü saldırıyla ilgili haberlerinin detayında ise terör örgütü PKK için "PKK'liler" ifadesini kullanarak, PKK'lı teröristlerin örgüt için kullandığı ifadeyi de açık açık yazdılar.

Daha önce de aynı dili kullandılar

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü YPG/PKK teröristleri tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen roketli saldırıda 17 yaşındaki Fatma Avlar şehit olmuştu.

Haberi gerçeği ise yatağında uyuyan 17 yaşındaki Fatma Avlar, YPG'li teröristlerin evine attığı roket sonucu şehit oldu.

Başsavcı için de skandal bir başlık atmışlardı

  • Cumhuriyet gazetesi, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde bulunduğu makam aracına kamyon çarpması sonucu hayatını kaybettiği feci kaza için de skandal ifadeler kullanmıştı.

"İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" başlığını kullanan Cumhuriyet'in çirkin başlığı tepki çekmişti.

#Cumhuriyet gazetesi
#Skandal
#PKK
6 yıl önce