|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zafere daha yakınız

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Kongresine katılmak üzere kente gelen olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, "300 kilometrekarelik alan aşıldı. Zafere daha yakınız" açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Afyonkarahisar'da AK Parti İl Kongresi'nde konuşuyor.

Yeni Şafak
13:13 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:21 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Kongresine katılmak üzere kente gelen olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Her geçen gün zafere biraz daha yaklaşıyoruz. Unutmayın sabreden kimse zafere ulaşacaktır. Zafere daha yakınız. Şu anda gece gündüz demeden Mehmedimiz dağ taş, tepe yürüyor. Yine şu an itibarıyla 300 kilometrekarelik alanı aşmış vaziyetteler. Cerablus'ta, El bab'da nasıl neticeye ulaşıldıysa Afrin'de de, İdlib'de de, Münbiç'te de hedefe ulaşılacaktır. Biz kardeşlerimizin topraklarına yerleşmesini istiyoruz. 3.5 milyon Suriyeli kardeşimiz evlerine dönsünler istiyoruz. Bunun için gayret ediyoruz. Yoksa bizim Türkiye olarak kardeş Suriye'nin topraklarında gözümüz yok.

Bize topraklarımız yeter. 18 milyon kilometrekarelik topraklara sahipken 780 bin kilometrekareye düşmüşsek de buna hamdediyoruz. Takvim vermek benim kudretimde değil. Biz şu anda elimizden gelen gayretle devam ediyoruz.

Halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından salona geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Afyonkarahisar İl Kongresi'ndeki konuşmasından satır başları şöyle:

Halk oylamasından bir ay önce buraye geldiğimde verdiğiniz sözü tuttunuz. Afyon yola çıktığımızdan beri bizi hiç yalnız bırakmadı.

Gezi'de başaramadılar, 15 Temmuz'da başaramadılar milletim onları tekmeledi, tokatladı.

Afyonkarahisar büyükşehir olma sınırına gelmiştir. Böyle giderse 2019'da büyükşehir olur. Ben inanıyorum Afyon bir sonraki seçime büyükşehir statüsü ile girecek.

"2019'da yüzde 65'in üzerinde bir oy bekliyorum"

2019'da yapılacak yerel seçimlerde ve ardından cumhurbaşkanlığı ile parlamento seçimi var. Afyonkarahisar'dan büyük destek bekliyoruz. Yurt dışından ses gelsin istiyoruz. Afyon'a geriye düşmek yakışmaz hep ileriye gitmek yakışır. 2019'da yüzde 65'in üzerinde bir oy oranı bekliyorum. 2019'a kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanımlar 2019'a kadar ayak basmadık çalmadık kapı bırakmamaya hazır mıyız?

AK Parti kaderi milletimizin kaderi ile bütünleşmiş bir partidir. Bizim her başarımız ülkemizin ve milletimizin başarısıdır. Bizim her başarısızlığımızın da milletimize bir bedeli var. İşte bu nedenle sorumluluğumuzun sadece yaşadığımız çevreye değil ülkemize olduğunu unutmayalım.

"Lozan'daki kazanımızları unutmadığımız gibi kayıplarımızı da unutmadık"

Bu sabah itibariyle bin 595 terörist etkisiz hale getirildi. Biz ne karnından konuşanlardan ne de lafı eğip bükenlerden olmayacağız. Dost acı söyler prensibince doğru bildiklerimizi muhataplarımıza ileteceğiz .Bakınız geçmişte kimi konularda İran'la Irak'la Amerika ile çeşitli görüş ayrılıklarımız olmuştur. Ne zaman bunları akılla konuşmayla çözdüysek hepimiz kazandık.

Lozan'daki kazanımları unutmadığımız gibi kayıplarımızı da unutmadık. Bugün de bize verilen destekleri olduğu gibi gizli açık ihanetleri de elbette unutmayacağız. Evet herkes ettiğini bulacaktır. Biz hep iyilik ettik. Kendimizle birlikte tüm dostlarımızın iyiliğini istedik. Bize tuzak kuranların da kendi tuzaklarına düşeceklerine inanıyorum. İyi niyetli olmak hazırlıksız olmak değildir. Asıl hedeflediğimiz büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme zamanı.

#AK Parti
#Erdoğan
6 yıl önce