EDISYON:

CHP yandaşı Ersan Şen: Dünyanın en başarısız muhalefeti Türkiye'de

21:2410/07/2023, Pazartesi
G: 10/07/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Ceza Hukukçusu Ersan Şen, seçim yenilgi rekortmeni Kemal Kılıçdaroğlu'nu tiye aldı.
Ceza Hukukçusu Ersan Şen, seçim yenilgi rekortmeni Kemal Kılıçdaroğlu'nu tiye aldı.

Muhalif çıkışlarıyla tanınan Ceza Hukukçusu Ersan Şen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında 12'nci kez seçim kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu. "İddia ediyorum dünyanın en başarısız muhalefeti Türkiye'de" diyen Şen, "TBMM'de 400 vekil kaybettiler ya! Sağ muhafazakar kesim halkın oyuna ihtiyaç duymadan anayasa değiştirebilir" diye konuştu. Sözlerinin devamında muhalefetin seçim yenilgisini kabul etmemesini de tiye alan Şen, "Kılıçdaroğlu kendisini seçim kazandı zannediyor, o kadar dünyanın dışında." dedi.

Seçim hezimetinin ardından parti içinden gelen istifa çağrılarına rağmen koltuğunu bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki Ankara'da bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya geldi. Burada seçim sonuçlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, seçimi kaybetmiş olmasının dünyanın sonu olmadığın söyleyip,
"Çalıştık ama kazanamadık, vicdanen müsterihiz. Kazansaydık farklı bir şey olacaktı kazanamadık ama bu dünyanın sonu değil yapılan ilk seçim de değil son seçim de"
ifadesini kullandı.

Söz konusu açıklamalar ve seçim gündemi CHP yandaşı Sözcü TV'de masaya yatırıldı. Muhalif çıkışlarıyla tanınan Ceza Hukukçusu Ersan Şen, katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında 12'nci kez seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu.



CHP yandaşı Ersan Şen: Dünyanın en başarısız muhalefeti Türkiye'de

"İddia ediyorum dünyanın en başarısız muhalefeti Türkiye'de"
diyen Şen,
"Yazıklar olsun! TBMM'de 400 vekil kaybettiler ya! Sağ muhafazakar kesim halkın oyuna ihtiyaç duymadan anayasa değiştirebilir. Haydi birisi yapamazlar desin karşıma çıksın da boyunun ölçüsünü alayım. Muhalefet engellesin de göreyim bakayım
" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun bu kez Ankara'dan İstanbul'a değil de İstanbul'dan Ankara'ya yürüyebileceğini söyleyen Şen,
"Atı alan Üsküdar'ı geçmiş"
dedi.

"Kılıçdaroğlu kendisini seçim kazandı sanıyor, o kadar dünyanın dışında"

Sözlerinin devamında muhalefetin seçim yenilgisini kabul etmemesini de tiye alan Şen,
"Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üstün başarı elde etmiş. Dedim ki görevi yarı yarıya paylaşacaklar eş başkanlık gibi. Sonradan bir öğrendim ki, muhalefet seçim kaybetmiş. Kılıçdaroğlu kendisini seçim kazandı zannediyor, o kadar dünyanın dışında."
ifadelerini kullandı.

#Ersan Şen
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Seçim
#Muhalefet
#Türkiye
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.