|

CHP, SP ittifakına tepki: SP yönetimin Milli Görüş'le alakası kalmamıştır

Milli Görüşçü Kuruluşlar Platformu’ndan Saadet Partisi’nin CHP ile yaptığı ittifakına tepki geldi. Platform adına açıklama yapan Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, “Milli Görüş üç beş Milletvekili için harcanacak bir değer değil büyük bir davanın adıdır ve artık bu Saadet Partisi yönetiminin Milli Görüş’le alakası kalmamıştır” dedi.

Yeni Şafak ve
14:50 - 5/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:59 - 5/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile bir araya gelmişti.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile bir araya gelmişti.

Saadet Partisi ile CHP’nin ittifakına en büyük eleştiri partinin tabanından geldi. Milli Görüşçü Kuruluşlar Platformu adına yazılı açıklama yapan Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Aydın yapılan ittifakı eleştirerek “Son derece kritik bir seçim öncesi siyasi partilerimizin özellikle muhalefet partilerinin ülkedeki durumdan ne kadar habersiz olduklarını görmek biz Sadık Milli Görüşcü’leri üzmüştür” denildi.

Milli Görüş'ün önemli bir çok ismi CHP ile Saadet Partisi'nin yapacağı seçim ittifakına sert bir dille tepki göstererek ortak bir basın açıklaması yaptılar. Milli Görüş'ün önemli isimleri bildiriye imza atarken Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Aydın yapılan ittifakı sert dille eleştirdi.

Özellikle muhalefet partilerinin başkanlarının görüşme trafiğindeki hız kendi seçmenlerinin de başını döndürdüğünü belirten Aydın, şu açıklamalarda bulundu:

“İTTİFAK DEĞİL ORTAK HÜKÜMET KURSUNLAR”

“Ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkaramayan muhalefet partileri, barajı aşmış sayılmak, birkaç milletvekili fazla çıkarmak, hazine yardımına ulaşmak gibi amaçlarını gizlemeden ittifak kurmuşlardır. Bu ittifak, her türlü samimiyetten uzak tamamen hesabi ve fırsatçı bir beraberlik halidir. Fikir ve gönül iklimi farklı kitlelerin temsilcilerinin bu beraberliği siyaseten de çok yanlıştır. Bu tür partilerin seçim ittifakı değil, koalisyon hükümetleri kurmaları daha doğru olup böyle de ola-gelmiştir.”

“FETÖ İLE İŞ TUTTULAR”

Merhum Erbakan Hoca’dan sonra Saadet Partisini ele geçiren zihniyetin FETÖ grubuyla içli dışlı olduklarına dikkat çeken Aydın, “En son kasım seçimlerinde Saadet Partisinin oyunu yüzde 0.7 ye kadar indirmiştir. Bu seçimlerde ise önce Ak Partiye koşmuş, umduklarını bulamayınca da Irkçı emperyalist projenin bir parçası olarak CHP’nin kapısında yatar olmuşlardır” şeklinde ifade etti.

“CHP AÇISINDAN BÜYÜK HÜSRAN OLACAK”

Aydın şu ifadelere yer verdi:

“İlk olarak CHP’nin son seçimlerde 0.7 almış bir Saadet Partisi’nin arkasına saklanması, aslında değişmediği, eski CHP olduğu, dolayısı ile bu ittifak, mütedeyyin Müslüman kitleleri kandırmaya yönelik bir davranış olarak algılanacaktır ve ters tepecektir. CHP’nin ambalaj olarak kullanmaya niyetlendiği, bu günkü Saadet Partisi, bir açmazın içindedir. Ondan da önemlisi, CHP’nin tabanı kendi fikir ve gönül dünyasına yakın olmayan partilerin gölgesinde olmayı içine sindiremeyecektir. CHP açısından büyük hüsran olacaktır.

“MEVCUT YÖNETİMİN PARTİ İLE ALAKASI KALMADI”

Saadet Partisinin de CHP ile yaptığı bu ittifak Milli Görüş Camiasının da içine sinmemiştir. Samimi Milli Görüşcüler Saadet Partisi’ni tanıyamamaktadır. Milli Görüş demek kendi gücüyle iş görmek demektir. Onun bunun projelerinde katalizör olmak değildir. Milli Görüş üç beş Milletvekili için harcanacak bir değer değil büyük bir davanın adıdır ve artık bu Saadet Partisi yönetiminin Milli Görüş’le alakası kalmamıştır.

“ERBAKAN DÜŞMANLARINA ÖDÜL VERDİLER”

Ayrıca bu günkü SP yönetimi Merhum Erbakan Hocamıza da ihanet içerisindedir. En son tertipledikleri Erbakan ödülleri gecesindeki manzara ortadadır. 28 Şubat’ta en büyük Erbakan düşmanlığı yapanlar ödüllendirilmiş, rahmetli Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ı davet ettikleri geceye Dr. Fatih Erbakan’ı davet etmemişlerdir.”

Milli Görüş'ten yazılı açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi;

"Bizler Merhum Erbakan Hocamızın kurduğu sivil toplum kuruluşları (MİLKO) temsilcileri ve kırk yıllık Milli Görüş Hareketinde bakanlık, milletvekilliği yapmış ve teşkilatların her kademesinde yer almış kişiler olarak SP yönetiminin bu yaptıklarını kabul etmiyoruz. Bu yapılanları samimi hiçbir Milli Görüş’cünün kabul etmeyeceğine ve desteklemeyeceğine inanıyoruz. Bu yapılan büyük yanlışları söylemeyi tarihi bir vazife olarak görüyoruz."

Bildiriye imza atan Milli Görüşçüler şöyle;

20. Dönem Zonguldak Milletvekili- SP Gen. Eski Başk. Yard. Necmettin Aydın, 20-21 .Dönem Bayburt Milletvekili – Sp Eski Gen. Sekreteri Suat Pamukcu, MSP 16. Dönem Milletvekili-Şahinbey Eski Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, 20. Dönem İzmir Milletvekili İsmail Yılmaz, 20. Dönem Malatya Milletvekil Fikret Karabekmez, 20.Dönem Karaman Milletvekili Abdullah Özbey, Sağlık- Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, Hükümlüler Derneği Başkanı Şafak Soy, Ümmet Gençleri Derneği Mücahit Akpınar, Ebe ve Hemşireler Derneği Başkanı Kadriye Gülseven, Mahalli İdareler Derneği Halime Başar ve YİMDER Genel Başkanı Hayati Kır

#Saadet Partisi
#Necmettin Aydın
6 yıl önce