|

CHP adayları iddialı buldu

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul için aday olmak istediğini açıklamasıyla şok yaşanan CHP’de şimdi de İYİ Parti korkusu başladı. Eski ortağının Ankara, Balıkesir ve İstanbul’da güçlü isimleri aday yapması, CHP'de “Oylar bölünecek” paniğine sebep oldu.

Mehmet Güney
04:00 - 26/01/2024 Cuma
Güncelleme: 06:54 - 26/01/2024 Cuma
Yeni Şafak
BUĞRA KAVUNCU - TURHAN ÇÖMEZ - CENGIZ TOPEL YILDIRIM
BUĞRA KAVUNCU - TURHAN ÇÖMEZ - CENGIZ TOPEL YILDIRIM

İstanbul’da Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın aday olmak istediğini açıklamasından sonra İYİ Parti'nin açıkladığı adaylar CHP’deki olumsuz havayı artırdı. İYİ Parti'nin Ankara, Balıkesir ve İstanbul’da güçlü adaylar çıkarttığını belirten CHP'lileri, bazı illerde oyların bölüneceği endişesi sardı. Parti kulislerinde DEM Partisi’nin gönlünün alınması için Kadıköy, Esenyurt gibi birkaç ilçe için pazarlığa oturabileceği konuşuluyor.


İMAMOĞLU'NUN ŞANSI ZAYIFLAR

CHP’li kurmayların, Buğra Kavuncu'nun ardından DEM'in de Başak Demirtaş'ı aday göstermesiyle İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun şansının zayıflayacağını düşünüyor. DEM Parti’nin bu iddiaları ortaya yayması, 'pazarlık için bu hamleleri yapıyor' değerlendirmelerine neden oldu. CHP’li isimler, DEM Partisi ile anlaşmayı düşünürken, İmamoğlu’nun da pazarlıklara dahil olması bekleniyor. CHP’li isimler eski bir CHP’linin aday olmasının etik olmadığını kaydederken, Ankara’da CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Cengiz Topel Yıldırım'ın aday gösterilmesini, "Partilerin eski isimlerini toplayıp aday yapıyorlar" şeklinde değerlendirdi.Topel’in ismi 2014 ve 2019’da CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçmişti. 2019'daki yerel seçimlerde Balıkesir'de CHP ile İYİ Parti anlaşamamış, seçime günler kala CHP'nin adayı Ahmet Akın, İYİ Parti lehine çekilmişti.


"DEVŞİRME ADAY" VURGUSU

CHP'liler 2019 yılında yapılan jeste karşılık İYİ Parti'nin bu seçimde jest yaparak profili düşük bir aday çıkarmasını beklediklerin, dile getirdi. İYİ Parti'nin Turhan Çömez'i aday göstermesinin ardından Balıkesir'de de CHP'nin zorlanacağı belirtiliyor. CHP ayrıca İYİ Parti’nin adayları karşısında da yeni stratejiler üretmeye başladı. CHP yönetimi eski ortağına seçim kampanyası süresince 'devşirme aday' vurgusu yapacak.


#politika
#CHP
#aday
4 ay önce