|

Casus papazın ilk duruşması bugün

Gizli bilgileri “askeri ve siyasi casusluk” için temin etmekle suçlanan ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson’un davası bugün İzmir 2. Ağır Ceza’da başlıyor. 35 yıl hapis cezası istenen Brunson’un FETÖ üyeleri ve PKK’lılarla irtibatı tespit edilmişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:01 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson
ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson

FETÖ ve PKK bağlantılı ABD’li Papaz Andrew Craig Brunson’un yargılanmasına bugün başlanacak. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak duruşmada Brunson, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği” gerekçesiyle 15 yıla kadar, “casusluk” suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacak.

Tercüman eşliğinde savunma yapacak olan Brunson hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ’nün üst düzey yöneticileri ile bağlantısı vurgulandı. İddianamede Brunson’un din adamı görüntüsü altında terör örgütleri PKK ve FETÖ adına suç işlediği ve bu örgütlerin genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu belirtilmişti. Brunson’un FETÖ’nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüşmeler yaptığı iddia edilmişti.

PKK PROPOGANDASI YAPTI

İddianamede, kiliseside PKK ile FETÖ’yü övücü konuşmalar yaptığı öne sürülen Brunson’un özellikle Kürt vatandaşların yaşadığı bölgelerde sistematik bir çalışma yürüttüğü “Mesihin Kürdi Kilisesi”ni kurduğu suçlaması yöneltilmişti.

#Andrew Craig Brunson
#FETÖ
#PKK
6 yıl önce