|

Brunson'un sokağında kuş uçurtulmuyor

Türkiye ile ABD arasında yaşanan krizin en önemli aktörlerinden biri olan ve geçtiğimiz ay ev hapsi cezası ile cezaevinden tahliye edilen Rahip Brunson'un evinin önünde üst düzey güvenlik önlemleri devam ediyor.

Yeni Şafak
14:48 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:02 - 13/08/2018 Pazartesi
DHA
Polis ekipleri Rahip Brunson'un evinin olduğu sokakta üst düzey güvenlik önlemeleri aldı.
Polis ekipleri Rahip Brunson'un evinin olduğu sokakta üst düzey güvenlik önlemeleri aldı.

İzmir'de ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un ev hapsinde bulunduğu sokak ve apartmandaki güvenlik önlemleri sürüyor. Polis zırhlı araçlar ve özel haraket timleriyle önlemlerini üst düzeyde tutuyor.

'Terör örgütleri PKK ile FETÖ/PDY adına suç işlemek' ve 'devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçlarından 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanırken, sağlık sorunları dikkate alınarak verilen ev hapsi kararıyla cezaevinden tahliye edilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın sokağında güvenlik önlemleri sürüyor.

Şüpheli herkes durduruluyor

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerinden ekipler, sokakta devriye gezerken, motorize polisler de sokağın iki ucunda nöbet bekliyor.

Polis, şüpheli gördükleri kişileri ve araçları durdurarak kontrol ediyor.

#Brunson
#İzmir
#Ev hapsi
6 yıl önce