|

Bombacıların eşlerine 2 yıl sonra ihraç

OHAL kapsamında son kanun hükmünde kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. KHK ile çeşitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 personel kamudan ihraç edildi. En büyük ihraç 8 bin 998 kişi ile Emniyet’te yaşandı. TSK’dan ise 6 binden fazla astsubay ihraç edildi. KHK ile 12 dernek, üç gazete ve bir televizyon kapatıldı. 1526 kişinin ise rütbesi alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:18 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde Ankara’da alçak uçuşları yapan, bomba yağdıran pilotların eşleri, darbeden 2 yıl sonra atıldı.

Dün yayınlanan KHK’da Milli Eğitim Bakanlığı ihraç listesine giren öğretmenler Huriye Kaplan’ın eşi Mehmet Çetin Kaplan Gölbaşı bombalarını atarak 7 kişiyi şehit eden pilot. Hakan Evrim’in eşi Fatma İlknur Evrim de dün yayınlanan KHK ile ihraç edildi. FETÖ’cü Tuğgeneral Hakan Evrim’in eşi Fatma İlknur Evrim de son OHAL KHK’sı ile ihraç edildi.

İlknur Evrim, Ankara Etimesgut’ta öğretmenlik yapıyordu. Ankara’da alçak uçuş yapan pilotlardan Yücel Canbolat’ın eşi Şeyma Canbolat ile Adem Kırcı’nın eşi Gülhan Kırcı da dün ihraç edildi. Kırcı’nın eşi Gülhan Kırcı da Mamak’ta, Canbolat’ın eşi Şeyma Canbolat ise Kahramankazan’da öğretmenlik yapıyordu.

#İlknur Evrim
#Ankara
6 yıl önce