|

Ankara'da 'dolu' alarmı

Meteorolojinin geçtiğimiz günden bu yana 'sel baskını' 'etkili dolu yağışı ve sağanak' uyarısında bulunduğu Ankara'da beklenen yağış başladı. Öğle saatlerinden itibaren yağış etkisini gösterirken, geçtiğimiz günlerde sel felaketini en ağır şekilde yaşayan yerlerden biri olan Mamak'ta belediye anonslarla halkı uyarıyor.

Yeni Şafak
15:15 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:55 - 28/05/2018 Pazartesi
IHA
Ankara'da etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Ankara'da etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son günlerde Ankara için yaptığı uyarıların ardından başkentte beklenen yağış etkisini göstermeye başladı.

Belediyelerin tüm ekip ve araçlarıyla teyakkuz halinde olduğu Ankara'da geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen yerlerden biri olan Mamak'ta da kırmızı alarm verildi.

Bu kapsamda, Mamak Boğaziçi Mahallesi’nde zabıta araçlarından vatandaşlara araçlarını çekmeleri yönünde anonslar yaparken, Ankara Büyükşehir ve Mamak belediyelerine ait, vidanjör, iş makineleri ve personel de hazır halde bekliyor.

Meteoroloji uyarmıştı

"Ankara'da bugün öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.


#Ankara
#Meteoroloji
#Mamak
#Dolu
6 yıl önce