EDISYON:

Avrupa’da vekalet savaşları

Kıymet Sezer
00:263/03/2022, Perşembe
G: 2/03/2022, Çarşamba
Yeni Şafak
Kiev’de askerler şehrin önemli noktalarına barikatlar kurdu.
Kiev’de askerler şehrin önemli noktalarına barikatlar kurdu.

Uzmanlar, Ukrayna’daki direnişin başarısını 2014’teki Kırım tecrübesine ve “gerilla harbi”ne bağlıyor. Rus tanklarını durdurmak için yola koyulan çapraz demirler, zırhlı araç lastiklerini patlatan kapanlar, palet attıran tuzaklar gibi taktikler sıklıkla kullanılıyor. Zelenski’nin yabancı savaşçı çağrısı ise Avrupa’da vekalet savaşlarını başlatma riski oluşturuyor.

Rusya-Ukrayna savaşında önümüzdeki süreçteki gelişmeler ekseninde
vekalet savaşları
nın Avrupa’da yaşanması beklentiler arasında.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, dışarıdan gelerek halkıyla savaşacaklar için vizeleri serbest bıraktığını duyurdu. Bunun sonucunda geçmişte Asya, Orta Doğu ve Afrika’da görülen
vekalet savaşları
Avrupa’ya taşınmış olacak.

Rus paralı asker grubu Wagner’de aktif olarak sahada görev alıyor. Yine Ukrayna halkının sivil direniş örgütlenmesinde, geçmişte bu konuda eğitimler vermiş olan Pentagon’dan çıkma paralı askerlerin oluşturduğu Black Water profesyonellerinin de izi görülüyor.


Direnişte Kırım tecrübesi

Rusya-Ukrayna savaşı bir haftayı geride bırakılırken halkın direnişinde Kırım’ın ilhakının tecrübesi ve bu tarihten sonra yapılan yoğun hazırlıkların etkisi görülüyor. Saldırıların 7. gününde elde edilen başarının en önemli nedeni ise, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in beklentisinin aksine ordu ve halkın Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin yanında yer alması. Putin’e karşı çıkan halk, Kırım’ın 2014’te ilhakından bu yana hazırlanılan sivil direniş birlikleriyle Ukrayna ordusunun yanında konuşlandı.


PROFESYONELLER YÖNETİMİNDE

Sokak direnişinde ise profesyonel askeri uygulamalar gözleniyor. Rus tanklarını durdurmak için yapılan çapraz demirlerle örülü çitler, zırhlı araçların lastiklerini patlatan kesmeli demir kapanlar, dişlilerini bozup palet attıran tuzaklar, zırhlı askeri araçların en hassas bölgelerini hedef alan molotof kokteylli saldırılar ve barikatlar gibi taktikler uygulanıyor.

#Rusya
#Ukrayna
#Kırım
#Gürcistan
#Zelenkskiy
#Wagner
#Vladimir Putin

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.