|

Ankesörlü telefondan örgütsel talimat soruşturmasında 12 tutuklama

FETÖ'de yönetici konumunda olan bazı kişilerin ankesörlü telefondan örgüt üyelerini arayarak talimat verdiklerinin belirlendiği soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheliden 12'si tutuklandı. Ayrıca Balıkesir merkezli 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda da 19 astsubay ile bir mahrem imam gözaltına alındı.

Yeni Şafak
15:17 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:25 - 15/11/2017 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nda (
) yönetici konumunda olan bazı kişilerin ankesörlü telefondan örgüt üyelerini arayarak talimat verdiklerinin belirlendiği soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 askerden 12'si tutuklandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca
FETÖ/PDY
soruşturması kapsamında Diyarbakır merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 askerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyede sorgularının ardından 12 asker, çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 9 asker ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

31 Ekim'de Diyarbakır merkezli Ankara, İstanbul, Afyon, Kırşehir, Gaziantep, Amasya, Manisa, Şanlıurfa, Şırnak, Denizli, Konya, Ordu, Kayseri, Malatya ve Aydın'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 21 asker gözaltına alınmış, şüphelilerin Diyarbakır'da bulunan bazı
ankesörlü telefon
, büfe, market veya umuma açık sabit telefon hatlarından görüşme gerçekleştirdikleri HTS kayıtlarından tespit edilmişti.

Balıkesir merkezli 13 ilde operasyon

Öte yandan FETÖ'ye yönelik Balıkesir merkezli 13 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 astsubay ile bir mahrem imam gözaltına alındı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, cumhuriyet savcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ankesörlü/kontörlü telefonlar üzerinden mahrem imamlar ile irtibat kurdukları tespit edilen halen görevde olan 19 rütbeli asker ile 1 mahrem imam hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Balıkesir, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Amasya, Eskişehir, Ordu, Kütahya, Bitlis, Afyonkarahisar, Kocaeli, İzmir ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9'u Balıkesir 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığında, 10'u Hava Kuvvetlerine bağlı komutanlıklarda olmak üzere 19 astsubay ve 1 mahrem imam gözaltına alındı.

Balıkesir'e getirilen şüphelilerin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

#Ankesörlü telefon
#FETÖ
6 yıl önce