EDISYON:

Altılı Masa'da koltuk kavgası: DEVA Partisi'nden Mansur Yavaş'a 'cumhurbaşkanı yardımcılığı' yanıtı

21:1918/03/2023, samedi
Yeni Şafak
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün çıktığı bir televizyon programında, "Sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar" önerisinde bulunmuştu. Yavaş'ın Altılı Masa'da kriz çıkartacak bu önerisine DEVA Partisi'nden yanıt geldi. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Yavaş'ın çıkışına ilişkin açıklamada bulunarak, "Masaya ne getirilmişse o değerlendirilmiştir. İstişare, mutabakat ve müzakere ile cumhurbaşkanı adayı da belirlenmiştir." cevabını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinden bu yana Atılı Masa'da sular durulmuyor.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilan edildiği akşam İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yüz ifadesi Altılı Masa'da bir krizin fitilini ateşlerken, dün ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamaları ittifakta yeni bir sancı başlattı.

Yavaş'tan 'cumhurbaşkanı yardımcısı' formülü

Yavaş, dün katıldığı bir canlı yayında Altılı Masa'da yaşanan krizle ilgili konuşurken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve kendisinin Cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisinin Akşener'den geldiğini söyledi.

Birkaç gün vakitleri olsa Altılı Masa'ya farklı bir formülle gitmeyi düşündüklerini belirten Yavaş, "Şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın" dedi.

DEVA'dan Yavaş'a cevap

Yavaş'ın önerisine DEVA Partisi'nden yanıt geldi. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, T24'e yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Parti liderlerinin milletvekili olması ile ilgili teklifi yapacak olan da yine parti liderleridir. Masaya ne getirilmişse o değerlendirilmiştir. İstişare, mutabakat ve müzakere ile cumhurbaşkanı adayı da belirlenmiştir.

"Mutabakata uygun hareket etmek gerekiyor"

Cumhurbaşkanı yardımcılıkları ile ilgili konu da altı liderin imzasıyla mutabakata bağlanmıştır. Herkesin o mutabakata uygun hareket etmesi gerekir. Aksi taktirde imzaya aykırı hareket edilmiş olur ve bu da hiçbir liderden beklenemez. Eğer başka bir karar alınacaksa da yine o yer de altı liderin toplanacağı masadır. O masaya Sayın Mansur Yavaş'ın ismini bir lider getirmiştir ve o liderin talebi doğrultusunda müzakereyle karar verilmiştir, bu da yol haritasına işlenmiştir.

"Önerisi varsa masaya getirsin"

Herkesin imzasının arkasında durma yükümlülüğü bulunmaktadır. Geçiş Sürecinin Yol Haritası'na dair farklı öneriler getirmek de yine sadece altı lidere mahsustur. Örneğin ben DEVA Partisi'nin Sözcüsü olarak o masaya öneride bulunamam. Sayın Yavaş'ın bir önerisi varsa Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden elbette ki masaya getirebilir."



#Mansur Yavaş
#İdris Şahin
#DEVA Partisi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.