EDISYON:

AK Parti’den belediyelere hayatı kolaylaştırın talimatı : Pek çok alanda önlem alınacak

Fazlı Şahan
04:0022/03/2020, Pazar
G: 22/03/2020, Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

AK Parti, yönetiminde bulunduğu belediyelerden, başta sağlık çalışanları olmak üzere vatandaşların hayatını kolaylaştıracak önlemler almasını istedi. Sağlık personelinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması, yaşlı ve kronik hastalara alışveriş desteği, ihtiyaç sahiplerine dezekfektan sağlanması istendi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce belediyeleri alınacak önlemler konusunda uyaran, bu çerçevede fahiş fiyat artışlarına karşı zabıta denetimlerinin artırılmasını, borcundan dolayı abonelerinin suyunun kesilmemesi emrini veren AK Parti, uyarılarına yenilerini ekledi. AK Parti, yönetiminde bulunduğu belediyelerden vatandaşların hayatını kolaylaştırmalarını isteyerek yeni adımları şöyle sıraladı:

*Halka açık ortamlar, toplu taşıma araçları, hizmet binaları sıklıkla steril hale getirilecek.

* Bilhassa risk grubunda bulunan yaşlılar ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın dışarı çıkmaması için ihtiyaç duyulması halinde belediyelerimiz, yaşlılarımızın ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

* Ayrıca bazı belediyelerimiz ihtiyaç sahibi ailelere gıda, kolonya, çamaşır suyu ve sabun dağıtımına da başladı.
SAĞLIK PERSONELİNE ÜCRETSİZ HİZMET
  • * Bu süreçte canla başla çalışan ve haklarını ödeyemeyeceğimiz sağlık personeline belediyelerimize ait otoparklarımız ile toplu taşıma araçlarında ulaşım ücretsiz. Kurum kimliklerini göstermeleri yeterli.
  • * Yine bazı belediyeler, sağlık personelinin ailesini de yalnız bırakmıyor. Onların yaşamsal ihtiyaçlarını belediye personellerinin evlerine ulaştırıyor. Bunun için sağlık çalışanlarının bir telefonu yeterli.
  • * Halkın sağlığını her şeyin üstünde tuttuklarını belirten AK Partili yöneticiler, vatandaşlardan mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamalarını ve bu süreçte evde kalmalarını istedi.
#AK Parti
#Koronavirüs
#Belediye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.