|

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kaşıkçı olayı net bir şekilde ortaya çıkacaktır

AK Parti MYK Cumhurbaşkanı başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda "Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması olayı bütün kurumlarımız olayın aydınlatılması için etkili bir çalışma yürütüyor. Şundan herkesin emin olması gerekir, bu mesele net bir şekilde açığa çıkacaktır. Herhangi bir şekilde bu meselenin örtülmesi, kapatılması, zamana bırakılması gibi bir şey söz konusu değildir." dedi.

Yeni Şafak
20:53 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 08:26 - 17/10/2018 Çarşamba
AA
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 4 saat sürdü.

Toplantı devam ederken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklama yaptı.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Her iki parti de, Cumhur ittifakı konusunda hassastır. Cumhur İttifakı'nın formülleri üzerinde heyetlerdeki arkadaşlarımızın çalışmaları sürüyor. Bu ittifakın ortaya koyduğu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleştireceği konusunda kesin mutabakat vardır.

Af teklifi

Kimsenin kişisel olarak uğradığı haksızlığı affetme yetkisine biz sahip değiliz, bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor.

ODTÜ'lü öğrenciler

Bu gençler kesinlikle ahlaken kabul etmeyeceğimiz bir pankart taşımışlardır. Doğal olarak ortaya bir dava çıkmıştı. Hem ahlaken yanlış hem de suçtur. Gençlerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temas kurup, çocuklarının yaptığını tasvip etmediklerini açıkladılar. Cumhurbaşkanımız bugün kendisiyle görüştü. Cumhurbaşkanımız gençlerin projeleri hakkında konuştu hatta bir genç arkadaşımızın ödül kazanmış projesiyle özel ilgilendi.

Öğrencilere karşı açılan dava Cumhurbaşkanımızın avukatları tarafından geri çekilecektir. Çok güzel bir sohbet oldu.

Cemal Kaşıkçı olayı

Son derece hassas ve etkili bir şekilde olayı inceliyoruz. Cumhurbaşkanımız da olayın takipçisiyim demişti. Olay sonuçlandığında bizzat ben açıklayacağım demişti. Bütün kurumlarımız son derece etkili bir şekilde ilgilendi.

Konsolosluğun dokunulmazlığı var. BM Konsey sözcüsü, dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Doğal olarak dokunulmazlığı olduğu için seyahat özgürlüğü var.

Konsolosluğun evine girmek için Suudi yetkililerden izin istedik ama cevap geç geldi. Başkonsolosluk başka bir ülkenin toprağı sayılsa da nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindedir. Şundan herkesin emin olması gerekir, bu mesele net bir şekilde açığa çıkacaktır. Herhangi bir şekilde bu meselenin örtülmesi, kapatılması, zamana bırakılması gibi bir şey söz konusu değildir.

Bunun tam olarak açığa çıkması için her şeyin yapılacağını ve dünya ile açık şekilde paylaşılacağını ifade edebilirim. Türkiye, bağımsız soruşturmasını yürütüyor.

Avrupa Birliği

Bazı kişiler sadece Türkiye karşıtlığıyla Avrupa Birliği'nin başına geçebileceklerini düşünüyorlar. Aşırı sağ Avrupa'nın DEAŞ'ıdır. Şimdi Ortadoğu'daki DEAŞ için seslerini yükseltiyorlar ama Avrupa'nın DEAŞ'ına sürekli sempati gösteriyorlar. Bu şekilde yaklaştıkları zaman, Avrupa'nın birçok ülkesinde ırkçıların oyu yükseliyor. 1962'den beri Almanya'da ilk defa Bavyera'da Hristiyan Sosyal Birlik Partisi çoğunluğu kaybetti. Kim girdi meclise? Yine Avrupa'nın geleceğini tehdit eden ırkçı AfD girdi. Weber ve benzerlerinin yaptığı işler Avrupa'nın geleceğini tehdit etmektedir. Eğer AB üyesi olsaydık, bugünkü meydan okumalara baktığınızda bundan en çok AB faydalanırdı. Kim Türkiye aleyhine konuşursa konuşsun, Türkiye 100 yıldır güçlü bir Avrupa demokrasisidir.

Sağlık bakanlığımız bütçe yönetimleri ayrı olan bu yapılarla ilgili iddiaları duyduğu anda harekete geçmiştir. Hiçbir hastanede hiçbir ihtiyacın eksik kalması için harekete geçmiştir. Bütçesi ayrı olan bazı yapılarla ilgili iddialar çerçevesinde son kararı Sağlık Bakanlığı verecektir. CHP'nin söylediği bu iddiaların altı boştur. Herhangi bir hastanemizde bir boşluk oluşmaması için bu durum bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Sağlık hizmeti en dinamik şekilde, şimdiye kadar olduğu gibi devam edecektir. Bundan herhangi bir aksama olmayacaktır.

Brunson'un serbest bırakılması

Grup konuşmasında hadislerden referans veriyor Kılıçdaroğlu. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Ama buna yeni başladığı için neyi nereye koyacağını bilmiyor. Ama yine de iyi bir gayrettir. Brunson meselesindeki konuşmasını baştan sona izlerseniz, bu CHP'de değiştirilemeyen bir huyu var.

Kılıçdaroğlu, Trump'ın sözlerini esas alarak Cumhurbaşkanımızı yargılamaya çalışıyor. CHP'deki zihin çatlağının giderilmesi gerekiyor. CHP sürekli Türkiye'nin karşısında duran ülkelerin yanında durmayı tercih ediyor.

Trump, 'Şu gün serbest bırakacaksınız' dedi. Hükümetimiz bunu ciddiye almadı. Onlara şunu öğrenmeleri gerektiği söylendi. Dünyanın hiçbir yerinde bu tehdit dilini kullanmamalılar. Bu saldırının en şiddetli olduğu zaman Brunson meselesinde onların dediği yapılmış mıdır? Eğer bir taviz söz konusu olsaydı, kendi bakanlarımıza yaptırım kararları açıklandığı günlerde bir yumuşama olurdu. Sayın Kılıçdaroğlu, milli irade konusunda hassasiyetinden bahsediyor ama bu konuda sınavdan geçemeyecek bir tek o var. 15 tane milletvekilini bir yere gönderiyor, plan tutmayınca geri alıyor. Milli irade bir devre mülk değildir. Önce bunu öğrenecekler. Bir taviz söz konusuysa, saldırının en şiddetli günlerinde neden taviz verilmemiştir? Buna cevap versinler.

CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri

Yapılacak düzenlemeyle esas İş Bankası kendi itibarını korumak açısından bu tartışmaların dışına çıkarılacaktır. Atatürk ülkemizin milletimizin ortak değeridir. Onun mirası Türk milletine aittir. Temsil edilmesi gereken yegane yer, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.

#Ak Parti
#AK Parti MYK
#Recep Tayyip Erdoğan
#Ömer Çelik
5 yıl önce