|

Afrin operasyonunda dikkat çeken detay

Afrin operasyonu öncesi hazırlıklarını son sürat devam ettiren TSK, Güneydoğu’daki ‘çukur’ operasyonlarında da kullanılan iş makineleri sınıra taşıdı. Afrin harekatında ilk plan ise hazır. Bu plana göre ilk etapta dağlık bölge olan 17 km'lik alan temizlenecek. İkinci aşamada kent merkezine girilecek.

Yeni Şafak
09:27 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:28 - 20/01/2018 Cumartesi
Diğer
Türk obüsleri Afrin’i vurmaya devam ediyor.
Türk obüsleri Afrin’i vurmaya devam ediyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın önceki gün gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinin ve yapılan ikili görüşmelerin ardından, sınır hattındaki hareketlilik dün daha da arttı. Bölgeye gerçekleştirilen askeri teçhizat ve araç sevkıyatının tamamlandığı kaydedildi.

56 İŞ MAKİNESİ BÖLGEDE

Habertürk'te yer alan habere göre; Daha önce Doğu ve Güneydoğu’daki ‘çukur’ operasyonlarında kullanılan iş makinelerinin tamamının Afrin operasyonu için bölgeye taşındığı kaydedildi. Şu an sayısı 56 olan zırhlı iş makinelerinin, Ankara’dan yapılacak takviye ile artacağı öğrenildi.

İLK 17 KİLOMETRELİK DAĞLIK ALAN TEMİZLENECEK

Operasyonun ilk aşamasının ‘örgütün 17 kilometrelik dağlık ve kırsal alandan temizlenmesi olduğu ve bunun da en az 3 ay sürmesinin beklendiği kaydedildi. Diğer bir ifade ile operasyonun ilk aşamasında dağlık bölgeler temizlenecek, ileri harekât kordinasyon merkezleri kurulacak. Afrin merkezinde ise en erken 3 ay sonra operasyonun ikinci aşamasına geçilecek ve ‘temizlik’ yapılacak.

#Afrin
#Genelkurmay
#operasyon
#Afrin harekatı
6 yıl önce