|

Adaylar için son rötuş

31 Mart seçimlerine yönelik kalan 48 belediye başkan adayı için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün AK Parti Genel Merkezi’nde mesai yapacak. Erdoğan, adaylar üzerinde son rötuşları yaparak, telefon aracılığı ile isimlere adaylıklarını tebliğ edecek.

Resul Ekrem Şahan
04:00 - 17/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 02:08 - 17/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Aralık başında teşkilat temayül maratonuna başlayarak tabanın nabzını tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan istişareler sonucunda ilk olarak aralarında İstanbul’un da olduğu 26 şehirde AK Parti’nin adaylarını 7 Ocak’ta açıkladı. İlk 26 şehirde olduğu gibi işi şansa bırakmak istemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yük olan değil”, “Yük alan” adaylarla seçmenin karşısına çıkmak için son kontrolleri bugün yapacak. Edinilen bilgilere göre de Erdoğan telefon aracılığı ile adaylara görevlerini tebliğ edecek.

48 İLİN ADAYI YARIN

AK Parti, yarın Ankara Congresium’da aralarında Ankara, Sakarya, Trabzon, Hatay gibi illerin de olduğu kalan 48 ilin aday tanıtımını gerçekleştirecek. Tüm ilçe belediye başkan adaylarının da ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklayan AK Parti ilerleyen günlerde de peyderpey ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak. 20 Ocak’ta İstanbul’un ilçe belediye başkan adayları kamuoyu ile paylaşılacak.



#siyaset
#AK Parti
#Yerel Seçim
5 ay önce