EDISYON:

Açık liseye geçiş şartları netleşti

Merve Safa Akıntürk
04:0014/08/2024, Wednesday
G: 14/08/2024, Wednesday
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçecek öğrencilerin taşıması gereken şartlar netliğe kavuştu.

Buna göre, anne ve babası vefat eden, koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleştirilen, evlatlık edinme öncesi bir yıllık geçici bakım sürecinde olan öğrenciler açık öğretim liselerinden yararlanabilecek. Tutuklu veya hükümlü olarak ceza infaz kurumunda bulunan, evde ve hastanede eğitim verilerek öğrenim gören öğrenciler de açık öğretim liselerine başvurabilecek. Bunların yanı sıra milli sporcular ve burada öğrenim görmekteyken yurt dışına çıkmak zorunda kalanlar da bu haktan yararlanabilecek.

HAFIZLARA KOLAYLIK

Öte yandan, bakanlığın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün hafızlık modüllerine kayıtlılar ile Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Kur’an kurslarında hafızlık ile arapça ve temel islam bilimleri eğitimi alan öğrencilere de velilerinin talebi doğrultusunda açık öğretim lisesinde eğitim hakkı tanınacak. Öğrencilerin belirtilen hallerin ortaya çıkmasından itibaren en geç altı ay içinde başvurmaları gerekecek.




#MEB
#Eğitim
#Açık Lise

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.