EDISYON:

9 büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı: 'Eş zamanlı faaliyetler terör örgütlerine hizmet ediyor'

03:453/02/2023, Cuma
G: 3/02/2023, Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye'de konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında bulunduğu ABD, Hollanda, İsviçre, İsveç, İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa ve İtalya’nın büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçilere Türkiye'nin duyduğu rahatsızlık iletildi.

Türkiye’de konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin büyükelçi ve temsilcileri Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre ABD, Hollanda, İsviçre, İsveç, İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa ve İtalya’nın Ankara Büyükelçileri ve temsilcilerine konuya ilişkin Türkiye’nin tepkisi aktarıldı.

TERÖRE HİZMET

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, çağrılan büyükelçi ve temsilcilere, Türkiye’deki tüm diplomatik misyonların güvenliklerinin uluslararası sözleşmeler temelinde sağlandığı hatırlatıldı. Büyükelçilere, bu tür eş zamanlı faaliyetlerin terör örgütlerin sinsi gündemlerine hizmet ettiği vurgulanırken, Türkiye’nin beklentisinin güvenlik birimlerimizle iş birliği olduğu belirtildi. Öte yandan Norveç’te bugün Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine, Norveç’in Ankara Büyükelçisi Erling Skjonsberg de dün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak eyleme izin verilmemesinin beklendiği vurgulandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Türkiye’nin uyarısı neticesinde Norveç’in Kur’an yakılmasına verdiği izni iptal ettiğini açıkladı. Çavuşoğlu, “İsveç, Hollanda ve Danimarka’da olanları gördünüz. Aynısı Norveç’te olacaktı. Norveç Büyükelçisi’ni bakanlığımıza çağırdık ve verdikleri izni iptal ettiler” dedi.


#Dışişleri Bakanlığı
#Konsolosluk
#Büyükelçi
#Avrupa

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.