|

15 Temmuz gecesi üniversitedeki bilgisayarına format atmış

Eskişehir’de çalıştığı üniversitede 4 akademisyeni katleden araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi üniversitedeki bilgisayarındaki bilgileri sildiği belirlendi.

Yeni Şafak
13:51 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:02 - 9/04/2018 Pazartesi
Diğer
Volkan Bayar'ın 15 Temmuz'da üniversitedeki bilgisayarına format attığı ortaya çıktı.
Volkan Bayar'ın 15 Temmuz'da üniversitedeki bilgisayarına format attığı ortaya çıktı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) 4 akademisyeni katleden araştırma görevlisi Volkan Bayar'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi üniversitedeki bilgisayarlarına format attığı ve fakülteye teslim ettiği ortaya çıktı.

FETÖ İLE BAĞLANTI

İncelemeye alınacak bilgisayardan saldırgan ve eşinin FETÖ bağlantısı araştırılacak. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın saldırgan Volkan Bayar'ın format attığı ifade edilen bilgisayarı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden isteyeceği öğrenildi. Uzmanların, bilgisayardaki bilgi ve verilerin geri getirilmesinin ardından Volkan Bayar ve boşandığı eşi Saadet Aylin Bayar'ın, FETÖ ile bağlantısının ortaya çıkabileceği ifade ediliyor.

"15 TEMMUZ'DA BİLGİSAYARINA FORMAT ATIYOR"

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Volkan Bayar'ın iftirası nedeniyle görevden uzaklıştırılan Prof. Dr. Ahmet Aypay, "15 Temmuz gecesi fakültedeki bilgisayarlarına format atıyor ve fakülteye iade ediyor. Odasını boşaltıyor. Hiçbir öğretim üyesi, elemanı ve görevlisinin üniversitede yapmadığı bir şey bu. Ve hemen isimsiz şikayetlerde bulunuyor. Tabii biz bunları sonradan öğreniyoruz" diye konuştu.

#Osmangazi Üniversitesi
#Eskişehir
#FETÖ
6 yıl önce