|

1 dakikayla kaçırdılar

Türkiye genelinde ortaöğretim mezunlarına yönelik yapılan KPSS için geç kalanlar göz yaşlarını tutamadı. Çorum’da başka bir yerde sınava girecek eşini yetiştiren Murat Emecen, aracına park yeri ararken yaşadığı zaman kaybı nedeniyle sınavı kaçırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 8/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sınava giren öğrenciler didik didik arandıktan sonra sınav salonuna alındı.
Sınava giren öğrenciler didik didik arandıktan sonra sınav salonuna alındı.

2018 KPSS Ortaöğretim etabı dün yapıldı. ÖSYM tarafından yapılan KPSS'ye yaklaşık 3 milyon kişi girdi. Sınava girmek için sınav merkezlerine gelen adaylar didik didik arandıktan sonra sınav salonuna alındı. Sınava girecek olan adayların saat 10.00'dan sonra 15 dakika kuralı gereği sınav binalarına girişlerine izin verilmedi. Sınava alınmayan adaylar görevlileri uzun süre ikna etmeye çalıştı. Memurluk hayalleri 1 dakikayla biten adaylar büyük üzüntü yaşadı.

EŞİNİ YETİŞTİRDİ AMA KENDİSİ GİREMEDİ

Çorum’da başka bir okulda sınava giren eşini bırakan Murat Emecen, kendisinin sınava gireceği Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne geldi. Ancak yaklaşık bir dakika geç kalınca sınava alınmadı. Okul civarında park yeri bulamadığı için geciktiğini anlatan Emecen, bir süre bekledikten sonra ayrıldı. Nüfus cüzdanında fotoğraf olmayan Baran Çelik de sınava alınmadı. Çelik, "Hata benim, yapacak bir şey yok" diyerek okuldan ayrılmak zorunda kaldı.

ARKADAŞLARI TESELLİ ETTİ

İzmir’de ise sınava girmek için Urla’dan gelen Melek Yıldız, kimliğini takside unutunca gözyaşlarına boğuldu. Kampüste oturup ağlayan Yıldız’ı arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Hakkari’de sınava 3 dakika geç kalan 3 genç kız, içeri alınmayınca gözyaşı döküp, okulun kapısını yumrukladı. Öğrencileri, polis ekipleri sakinleştirerek uzaklaştırdı.

#KPSS
#Murat Emecen
5 yıl önce