|

Varaka Kağıt 200 bin ton üretecek

İş dünyasının önde gelen isimleri, ‘Sürdürülebilir Gelecek İçin Liderler Zirvesi’nde buluştu. Zirvede konuşan Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr. Ömer Bolat, 2019’da üretime başlayacak Varaka Kağıt'ın, 200 bin ton ile Türkiye’nin ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayacağını söyledi.

Mesude Demirhan
04:00 - 20/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:59 - 20/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr Ömer Bolat
​Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr Ömer Bolat

Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr Ömer Bolat, iş dünyasının günümüz şartlarında kaynaklarını optimum bir şekilde kullanması gerektiğini vurguladı.

Bolat, Albayrak Holding’in sürdürülebilirlik konusunda yaptığı çalışmaları şöyle özetledi: “Balıkesir’de kapanmış ve çürümeye terk edilmiş bir sanayi fabrikasını yeni yatırımla hayata döndürdük. Böylece atık kağıtları toplamak ve hammadde olarak kullanmak suretiyle yılda 200 bin tonluk kağıt üretimi 2019 yılı başında hayata geçecek. Bu yatırım, çevre kirliliğini ve doğal kaynak kullanımındaki israfı önleyecek. Ayrıca, ülkemizin üretimine ve istihdamına büyük bir katkı yapacak. Net ithalatçı olduğumuz kağıt sektöründe ciddi bir miktarda kağıt ithalatını ve cari açığı da azaltmış olacak. Hammadde olarak toplanacak hurda kağıtları yeniden üretime kazandıracak. Bu da sürdürülebilirlik için çok önemli bir faaliyet ve katkıdır.”

AR-GE’YE TAM DESTEK

Bolat, bu konudaki diğer faaliyetlerini şöyle sıraladı: ”Kaynakların kullanımında daha etkin kullanım, israfı azaltma ve tasarruf tedbirleri. Araç kullanımı, yakıt ve yedek parça kullanımında tasarruf programlarımız var. Kapanmış, çürüyen bir zamanların üç büyük sanayi tesislerini ülke sanayine kazandırdık. Ereğli Tekstil, Tümosan, Balıkesir Kağıt. Tümosan’da dizel motor imalatı ve yüzde 94 yerli katkı ile traktör imalatı yapmak. AR-GE çalışmaları ile 450 CC’lik dizel motor üretmek.”

Akıllı Hayat 2030’u belirledik

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ise şirketlerin nesilden nesile aktarılabilmesi gerektiğini belirterek, sürdürebilirliğin bunun için temel bir araç olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni odaklayarak, sürdürülebilirlik stratejisinde Akıllı Hayat 2030’u belirlediklerini bildiren Zorlu, “Grup şirketlerimizle birlikte daha yaşanabilir ve daha iyi bir gelecek için rotamızı ‘Akıllı Hayat’a doğru çevirdik” dedi. Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Genel Müdürü Begüm Mutuş da zirvenin kapanışındaki konuşmasında, iş dünyası için gerçekleştirdikleri çağrıyla, sürdürülebilir hedefler belirlediklerini söyledi.


#Albayrak Holding
#Ömer Bolat
#hurda kağıtlar
#İhracat
#Varaka Kağıt
#Emre Zorlu
5 yıl önce