|

Türk projeleri bu yıl da MIPIM'de ses getirecek

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri kabul edilen MIPIM 2018, bugün Fransa’nın Cannes kentinde kapılarını açıyor. Fuara bu yıl Türkiye’den 250 şirket ve 700 ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Yeni Şafak
12:30 - 13/03/2018 вторник
Güncelleme: 12:35 - 13/03/2018 вторник
Yeni Şafak
MIPIM, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olarak biliniyor.
MIPIM, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olarak biliniyor.

Gayrimenkul sektörünün önemli fuarlarından olan ve geçen yıl ilk kez sıcak satışın da yapıldığı MIPIM 2018, bugün “Dünyanın Şehir Haritası Değişiyor” ana temasıyla kapılarını açıyor.

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen fuara Türkiye’den 250 şirket ve 700 ziyaretçinin katılım sağlaması bekleniyor. Gayrimenkul ve mimarlık şirketleri kadar şehirler ve ilçeler düzeyinde katılım da dikkat çekiyor. Balıkesir, Beyoğlu, Bursa’dan Osmangazi, Gaziantep, Hatay, İstanbul ve Sivas, dev projeleriyle yabancı yatırımcılara tanıtılacak.

BAKANLIK DÜZEYİNDE KATILIM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın da katılımlarının olacağı fuarda uluslararası çevrelerin dikkatle izleyeceği etkinliklerden biri de “İpek Yolu: Türkiye’den Dünyaya Açılan Kapı” ana oturumu olacak. Bakan Özhaseki’nin açılış konuşmasını yapacağı oturumda küreselleşen dünyada yeniden gündeme gelen İpek Yolu coğrafyasında ortaya çıkacak yeni yatırım fırsatları ve bu doğrultuda İpek Yolu’nun tam da merkezinde yer alan Türkiye’deki fırsatlar ele alınacak.

İTO çadırı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, MIPIM’in bu yılki temasına en uygun şehrin İstanbul olduğunu söyledi. Oran, “Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı ve daha birçok proje İstanbul’un haritasını dönüştürüyor. Bu dönüşümle yatırımcıları 2018’de İstanbul’daki fırsatların bir parçası olmaya davet ediyoruz. Kültürümüzde ‘bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var.’ denir. Herkesi en az bir kahve içimi kadar İstanbul’a bekliyoruz. İnanıyoruz ki, İstanbul’u keşfeden İstanbul’dan gitmez” dedi.

İstasyon’a ortak arayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ilk kez katıldığı MIPIM fuarında, yabancı yatırımcıya kentsel dönüşümün simgesi olarak tanıtacağı İstasyon Projesi’ni birlikte yapalım teklifinde bulunacak. İstasyon Projesi’ni konut ve işyerleri yer alacak şekilde planladıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin şöyle konuştu: “Tamamen tarihi dokuyu koruyarak projemizi inşa etmeyi planlıyoruz. Gaziantep’e gelecek yatırımcılar, gelecekte en kazançlı çıkacak yatırımcılar olacak” dedi.

20 sayfalık Mipim gazetesiyle fuardayız

Yeni Şafak; çıkardığı 20 sayfalık Mipim gazetesiyle, Türkiye gayrimenkul ve inşaat sektörünün sesini duyurdu. İngilizce olarak hazırladığımız Yeni Şafak Mipim'de; sektörle ilgili kamu otoriterlerinin görüşleriyle yerel yönetimler ve özel sektör firmalarının geliştirdiği projeleri uluslararası çaptaki fuara taşıdık. Türkiye'nin gayrimenkul ve müteahhitlik potansiyelini anlatan gazetemizin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuar boyunca büyük ilgi görmesi bekleniyor.

#MIPIM
#Mipim
#Yeni Şafak
#Fuar
#Mipim gazetesi
#İstanbul Ticaret Odası
#Öztürk Oran
#Fransa
#Cannes
6 лет назад